Pozorište časti publiku: Na Ružu uvelu upola cene

U vranjskom pozorištu rešili su da časte publiku i daju popust od 50 odsto na cenu ulaznice za "Ružu uvelu", poslednju predstavu koja će biti odigrana u ovoj pozorišnoj sezoni.

Predstava će biti na repertoaru u sredu 12. juna u 20 sati u Domu vojske uz simboličnu cenu ulaznice od 100 dinara.

"Ruža, uvelu" je po motivima iz dela Bore Stankovića dramatizovala Jelena Mijović, a na scenu vranjskog teatra postavio reditelj Milan Nešković.

Pre nešto više od dve godine ovaj komad ostvario je najveći uspeh kada je proglašen za najbolji u celini na 53. festivalu profesionalnih pozorišta Srbije Joakim Vujić.

Tada je stručni žiri ocenio da predstava "na maestralan i uverljiv način transponuje Vranje Bore Stankovića u univerzalnu, svevremenu priču koja se tiče sredine i vremena u kome nastaje".

Pojedonačno su iz ekipe koja je radila na ovoj predstavi nagrađeni Milan Nešković, za najbolju režiju, a za među četiri najbolja glumačka ostvarenja festivala našli su se Kristina Janjić Stojanović za ulogu Stane, Jelena Filipović za ulogu Cvete i Bojan Jovanović za ulogu Koste.

Na istom festivalu specijalna nagrada dodeljena je Jeleni Mijović za originalno dramsko delo "Ruža, uvela", nastalo po motivima dela Bore Stankovića.

Godine 2017. predstava je selektirana i za Sterijino pozorje.

Najnovije vesti