Parkiranje po propisu i na Partizanskom putu nakon 40 napisanih kazni (FOTO)

Pogledajte sad troatoare u Ulici Partizanski put, sve je čisto, nema automobila, pešaci mogu da se kreću nesmetano, a do pre neki dan ljudi nisu mogli da prođu jer je sve bio zakrčeno - kaže sa Vranje News načelnik Komunalne policije Ivica Tašković, govoreći o akciji pojačane kontrole parkiranja u najprometnijim gradskim saobraćajnicama.

"Komunalci" su od 10. oktobra u ovoj akciji, a od tada zaveden je red i iskorenjeno parkiranje na trotoarima, kao i parkiranje na nepropisan način u ulicama Stefana Prvovenčanog (glavna), Kosovskoj, Beogradskoj, Lenjinovoj, Maričkoj, Osme brigade i drugim ulicama u Vranju

- Od petka smo u pojačanim kontrolama u Ulici Partizanski put i rezultati su očigledni.

Napisali smo četrdesetak kazni za tri, četiri dana, s tim što smo uoči akcije podelili obaveštenja i građane upozorili da ćemo ubuduće kontrolisati parkiranje.

Pored ovih četrdesetak, u najavi akcije sigurno smo upozorili još 70-80 vozača koji su takođe nepropisno parkirali na Partizanskom putu i kazali im da će biti kažnjeni ako to ponove kada krenemo u kontrolu - navodi Tašković za Vranje News.

Načelnik komunalne policije apeluje na građane, a pogotovo one koji žive na ovom potezu gde su uglavnom porodične kuće, da vozila parkiraju u dvorištu, a ne na trotoraru i time olakšaju život pešacima, a pogotovo deci koja se ovom ulicom kreću na putu ka školi i obratno.

- Međutim, ima pojedinaca koji dođu i bune se, kažu da im je teško da nekoliko puta u toku dana otvaraju kapiju i isparkiravaju vozila. A, dakle, imaju gde da parkiraju. I onda ih ostavljaju na trotoaru.

Ima primera bahatosti, čak i fizičkih nasrtaja na pripadnike Komunalne policije, imali smo i jedno privođenje ovih dana, ali izborićemo se sa tim - kaže Tašković.

On navodi da je od početka kontrolisanja parkiranja napisano oko 300 kazni, te da su "efekti očigledni".

- Mišljenja građana su podeljena, jedni kude, drugi podržavaju akciju.

Neki smatraju da nam je jedina želja da punimo budžet, a ja im kažem da je jedini cilj akcije da se poštuje zakon.

Ako pravilno parkiraju, nikad neće biti kažnjeni, to je naša poruka - kaže Tašković.

Uoči početka ove akcije, podseća Tašković, tokom leta je podeljeno oko 3.000 obaveštenja vozačima da će ovako nešto uslediti ukoliko se ne pridržavaju saobraćajnih propisa koji važe za parkiranje.

- Rezultat toga je bio "nula".

Samim tim smo bili prinuđeni na ovakvu akciju, koja podrazumeva sankcionisanje vozača, i sve je postalo drugačije i polako došlo na svoje.

Kontrole ćemo nastaviti na svim potezima u gradu, jer propisi moraju da se poštuju.

Nije nam cilj kažnjavanje kako to mnogi misle, već uvođenje reda - navodi Tašković.

Načelnik komunalne policije dodaje da se akcija nastavlja i upozorava vozače da poštuju propise i vozila parkiraju na za to određenim površinama, a nikako na trotoarima.

Kazna za nepropisno parkiranje je 5.000 dinara.

Komentari

Voleo bih da gospodin načelnik komunalne dodje i objasni gde mogu sada stanari zgrada da parkiraju vozila. Radi se o delu odmah ispod OS Radoje Domanovic. Parking mesta nema, ukoliko ne ostavljamo vozila na ulici. Sa druge strane na 45 stanova po zgradi (2 ulaza) ima barem toliko vozila, a mesta za parking recimo 15.

Najnovije vesti