Komunalna policija kažnjava za nepropisno parkiranje u Glavnoj ulici

Patrole Komunalne policije u Vranju sprovele su u sredu pojačanu kontrolu nepropisnog parkiranja u Ulici Stefana Prvovenčanog i kaznile na desetine vozača.

- Propisno parkiranje je uz samu bankinu, desnom stranom kolovoza, a ne ukoso.

Svako ko je zatečen parkiran nepropisno, napisana je kazna na 5.000 dinara, koja se može prepoloviti ako se plati u roku od 8 dana - rekao je novinarima načelnik Komunalne policije Ivica Tašković.

Akcija će, prema rečima Taškovića, u Glavnoj ulici trajati tri dana.

- Posle toga ćemo istu akciju sprovesti u Ulici Kosovskoj i trajaće dva dana i potom dva dana u Ulici Maričkoj u naselju Raška.

Planiramo kasnije kontrole i u drugim delovima grada.

Inače, ovu akciju sprovodimo od aprila i ukoliko ne kažnjavamo redovno loše navike naših sugrađana se ne menjaju.

Efekata ima donekle u ulicama gde smo dosad kažnjavali, a tamo gde nismo još uvek ima problema - rekao je Tašković, ukazujući na slučaj u kome vatrogasno vozilo nije moglo da prođe kroz glavnu ulicu u momentu sprovođenja ove kontrole.

Čest je slučaj, dodao je načelnik Komunalne policije, da vozilo hitne pomoći "zbog nepropisno parkiranih automobila ne može da priđe mestu gde je neophodna urgentna pomoć pacijentu".

- Moram da apelujem na kažnjene vozače da ne pokušavaju da preko veze anuliraju kazne, podaci se odmah ubacuju u sistem i nikakve "veze i vezice" neće im pomoći - kazao je Tašković pored novinarima.

Najnovije vesti