Tašković: Nulti stepen tolerancije za nepropisno parkiranje u blizini škola

Načelnik Komunalne policije Ivica Tašković izjavio je za Vranje News da je Komunalna policija u Vranju, sa početkom školske godine, pojačala kontrolu nepropisnog parkiranja u neposrednoj blizini škola na području grada.

- Tokom septembra, posebno u prvoj polovini, kontrolisaćemo nepropisno parkiranje vozila na trotoarima u neposrednoj blizini škola.

Apelujem na sugrađane da parkiraju vozila na propisan način, a ako su baš primorani da na kratko zastanu na trotoaru, na mestima koja nisu obeležena za parkiranje, to bude paralelno uz ivicu kolovoza, tako da sa druge strane vozila do susednog objekta ostave prostor za nesmetano kretanje pešaka - navodi Tašković za Vranje News.

Za parkiranje suprotno propisima, slede visoke kazne, najavljuje Tašković.

- Prema takvom načinu parkiranja imaćemo nulti stepen tolerancije.

Kazne nisu male, reč je o 5.000 i 10.000 dinara u zavisnosti od vrste prekršaja za vozače koji nepropisno parkiraju, pa apelujem da ne prave nepotrebne troškove u svom kućnom budžetu - rekao je Tašković za naš portal.

Ukoliko se ove kazne plate u roku od osam dana, iznos je dvostruko manji, podseća Tašković i napominje da niko neće biti izuzet ukoliko napravi ovakav prekršaj.

- Imamo od sredine juna elektronski sistem, u koji se prekršajni nalozi unose odmah, najviše pola sata posle učinjenog prekršaja.

Upozoravamo građane da ne pokušavaju preko veza da anuliraju kazne, jer to do sada nikome nije pošlo za rukom bez obzira o kome je reč.

U svemu imamo veliku podršku od gradonačelnika Slobodana Milenkovića i načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića.

Pritisci su, ponvljam, veliki, ali ja ne razumem kada neko pokušava da urgira da mu se skine kazna od 2.500 dinara.

To nikome do sada nije pomoglo, jer imamo elektronski sistem koji besprekorno funkcioniše - kazao je Tašković za Vranje News.

Najnovije vesti