Milionski prihod za budžet od kazni za parkiranje

U periodu od 1. januara do 7. oktobra ove godine gradski budžet Vranja, prihodovao je 2,3 miliona dinara od prekršajnih kazni Komunalne policije, a dobar deo prihoda ostvaren je po osnovu kazni i prekršajnih naloga za nepropisno prakiranje, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

- Zabeležen je veliki broj nepravilno parkiranih vozila u gradu, pa su pripadnici Komunalne policije napisali šest puta više prekršajnih naloga u odnosu na isti period prošle godine - piše u izveštaju Odeljenja komunalne policije.

U okviru svojih redovnih aktivnosti na održavanju komunalnog reda, pripadnici Odeljenja komunalne policije kontrolisali su nepropisno parkirana vozila i u krajnjem slučaju pokretali prekršajne naloge, i to na više lokacija, a naročito na onim najprometnijim gde nepropisano parkiranje ometa i ugrožava normalno odvijanje saobraćaja i kretanje pešaka.

- Gradska uprava apeluje na poštovanje saobraćajnih propisa i pravila parkiranja, jer su najčešće žrtve nesavesnih vozača upravo pešaci - poručuju iz vrha lokalne samouprave.

Najnovije vesti