Narodna stranka: Napadnuti naši funkcioneri u Vranju

Narodna stranka optužila je članove Srpske napredne stranke da su u Vranju, navodno, pretukli funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića i pozvala nadležne organe da, kako se kaže, u najkraćem mogućem roku procesuiraju "nasilnike iz SNS-a".

Kako se navodi u saopštenju, incident se navodno dogodio nakon saopštenja Narodne stranke u kome je Ristić ocenio da je skandalozno što je prostor Doma kulture u Vranju izdat na korišćenje Srpskoj naprednoj stranci i da predstavlja kako je rekao, "uzurpaciju gradskih prostorija u stranačke svrhe".

- Pavlović i ja smo krenuli u prostorije Narodne stranke i ispred samog ulaza čuli smo vulgarna dobacivanja, a minut nakon toga četvorica članova SNS-a, koje poznajemo, su nas napala.

Jedan od članova SNS-a me je držao, dok su ostala trojica tukla odbornika Pavlovića, a potom su tukli i mene - kazao je Ristić, a prenela NS.

Navodeći da su članovi SNS-a nastavili sa uvredama "čak i nakon dolaska policije", predsednik vranjskog odbora Narodne stranke je izjavio da je "jasno da je režim počeo fizički da se razračunava sa neistomišljenicima".

- Srpska napredna stranka svoju masovnost očigledno pokazuje time što mnoštvo njihovih članova fizički nasrne na jednog ili dvojicu neistomišljenika, ali mi ćemo, bez obzira na to, nastaviti da ukazujemo na sve što na štetu građana Vranja radi SNS - kazao je Ristić.

Ristić je još dodao da je vranjski odbor NS za ponedeljak u 12 časova zakazao konferenciju za novinare i da se posle napada zbog stresa nalazio na odeljenju Urgentne medicine.

Naprednjaci na društvenim mrežama: Oni su nas napali i pretukli

Iako se Gradski odbor SNS u Vranju još nije zvanično oglasio ovim povodom, na društvenim mrežama objavljene su informacije, čak i slika naprednjaka, inače predsednika biračkog odbora na biračkom mestu u Narodnom univerzitetu u Vranju (gde su u toku izbori za savete nacionalnih manjina), sa vidnim povredama po licu i bandažiranom desnom rukom. Čovek na slici je, kako se navodi, Božidar Popović Boce, a sliku prati tekst "Ovo je Boškova i Jeremićeva pravda". Dodaje se da su članu SNS-a, dok su ga tukli, navodno dobacivali "Ciganine" i "Bugarine".

Najnovije vesti