Narodna stranka: Vranje tone u ponor i beznađe

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Vranju protestvovao je saopštenjem za medije "zbog odluke Gradskog veća Vranja da Srpskoj naprednoj stranci odobri korišćenje gradskih prostorija u stranačke svrhe, po nekoj simboličnoj ceni, tj. gotovo džabe".

- Niste vi dame i gospodo većnici popili svu pamet ovog sveta pa da, koristeći se raznim manipulacijama i mehanizmima koji su vam na raspolaganju, ubedite građane da je to što radite moralno i pošteno.

Za pune dve godine vaše vlasti Vranje je potonulo u ponor i beznađe.

Pune dve godine niste uspeli da jednu jedinu ulicu od nekih 360 metara dužine asfaltirate adekvatno i na način kako to dolikuje jednom gradu.

Osim te polovično izgrađene ulice, gospodo naprednjaci, niste ništa, ama baš ništa uradili u interesu građana.

Komunalna infrastruktura je u katastrofalnom stanju.

Grad je prljav, ulice su pune udarnih rupa, a pasa lutalica ima više nego ikada, iako ste iz budžeta u te svrhe izvesnoj kompaniji "Avenija MB" isplatili 4.000.000 dinara.

Grad je pune dve godine bez komunalnog programa.

Dakle, gospodo naprednjaci, radili ste isključivo u ličnom interesu.

Jedno, jedino šetalište koje imamo razrušili ste i raskopali mimo svih građevinskih dozvola, da bi sproveli toplovod koji nikome nije bio poteban i koji ne funkcioniše - kaže se između ostalog u saopštenju NS.

Iz gradskog odbora NS smatraju "tragičnim to što je Komunalna policija preuzela primat u odnosu na saobraćajnu policiju u pisanju kazni".

- Načelnik komunalne policije hvali se putem medija kako svakodnevno sprovodi akciju kažnjavanja građana, čija su vozila bila parkirana na trotoaru, a vrhunac je hvalospev o tome kako su imali i sukob sa nekim sugrađaninom, te je taj morao biti i priveden.

Zato vas mi pitamo da li ste građanima obezbedili dovoljan broj mesta za parkiranje i zašto gospodo komunalni policajci sami sebi ne napišete kaznu kada se se ispred zgrade gde je smeštena vaša služba i vi sami parkirate na trotoaru?

Hvaliti se time da je napisano 300 kazni za nedelju i po dana je žalosno i sramno, jer su građani Vranja dovoljno osiromašeni i bez tih vaših kazni, a verujemo da ni saobraćajna policija ne može da obori ovaj vaš rekord u kažnjavanju.

Zato će se Gradski odbor Narodne stranke u budućem delovanju zalagati za gašenje komunalne policije, čija svrha nije opravdala njeno postojanje i koja nije donela ništa dobro građanima Vranja, već baš naprotiv.

Vranje ima redovnu policiju pa neka ona radi svoj posao.

Sredstva koja se iz budžeta izdvajaju za finaniranje komunalne policije usmerićemo u razvoj gradske infrastrukture, zdravstvo i školstvo, a vozila komunalne policije biće ustupljena Zdravstvenom centru Vranje, kako bi lekari mogli da leče i naše sugrađane koji žive u najudaljenijim ruralnim područjima na teritoriji našeg grada - navode iz NS u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Najnovije vesti