Moša Stojilković i zvanično Karićev potpredsednik

Glavni odbor Pokreta Snaga Srbije-BK izabrao je za potpredsednika Vranjanca Momira Stojilkovića, bivšeg potpredsednika Gradskog odbora SNS-a u Vranju, saopštio je PSS na svojoj zvaničnoj veb stranici, uz objavu fotografije nakon sednice GO.

Kako se navodi u saopštenju, kao koordinator PSS-BK za Srbiju Stojilković će "dati doprinos daljem razvoju i jačanju stranke uključivanjem brojnih grupa građana, pokreta i organizacija na lokalnom i regionalnom nivou koje su izrazile želju da pristupe PSS-BK".

Aktuelni predsednik PSS-a je Bogoljub Karić, čija se ćerka udala za Stojilkovićevog sina.

Momir Stojilković smenjen je sa funkcije potpredsednika vranjskih naprednjaka na sastanku Gradskog odbora partije 11. maja 2019. godine.

Odluka o smeni doneta je većinom glasova članova odbora.

Nekoliko dana kasnije, 15. maja razrešen je i direktorske funkcije u JKP Komrad, uz obrazloženje da je "u dužem vremenskom periodu uočeno nesavesno obavljanje dužnosti i postupanje suprotno pažnji dobrog privrednika, sa propustima u donošenju i izvršavanju odluka i organizovanju poslovanja u JKP Komrad", te da je "stanje iznošenja smeća bilo potpuno nezadovoljavajuće".

Na dan smene Stojilković je odbornike parlamenta podsetio da je izveštaj o radu JKP Komrad jednoglasno usvojen na sednici Skupštine grada" dvadesetak dana pre toga i da je čak "javno pohvaljen".

Njegova teza bila je da je njegova smena političke prirode i posledica "volje jednog čoveka".

U trenutku smene tvrdio je da je preko 90 odsto radnika potpisalo peticiju protv rezrešenja.

- Usledili su katastrofalni pritisci na radnike da ne dođu da me podrže ispred zgrade skupštine.

Građani Vranja su se organizovali i za tri dana slkupili 3.000 potpisa podrške.

Oni su iskazali želju da Vranje vode Vranjanci, dosta je Surdulice, dosta je Banje...

Apelujem na članove SNS-a da ne slušaju naredbe pojedinaca, da ne dozvole da nam jedan čovek vodi grad, bez da se stranka pita.

Nisam video nikakvu odluku stranke kojom se traži moja smena, već samo volju jednog čoveka.

Nisam hteo da se povinujem i dam ostavku - rekao je tada Stojilković.

Nezvanično, ovih dana u Vranju traju pregovori na relaciji SNS - PSS o međukoalicionom sporazumu pred parlamentarne i lokalne izbore.

Vranjski odbor Karićevog PSS-a trebalo bi da narednih dana otvori svoje stranačke prostorije u Vranju.

PROFIL

Momir Stojilković je po profesiji diplomirani inženjer poljoprivrede. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1986. Radnu karijeru započeo je u DP Poljoprodukt kao tehnolog, a kasnije je bio rukovodilac proizvodnje i direktor klanice. Od 2001. do 2003. bio je direktor "Frigoprodukta", a potom radio kao šef prodaje u privatnoj firmi Nutriko pre nego što je postao direktor Komrada. Bio je potpredsednik vranjskog SNS-a do smene u maju 2011. Nakon toga razrešen je i direktorske funkcije u JKP Komrad.

Najnovije vesti