Bulatović: Stojilković je izvršio političko samoubistvo FOTO/VIDEO

Imali smo strpljenje za Momira Stojilkovića, jer je on jedan od najstarijih članova stranke i na neki način, sinonim za SNS u Vranju i uživao maksimalnu toleranciju, ali posle svega mogu da kažem da mi je žao što nismo ranije reagovali i smenili ga.

Oni koji su mu sada dali svoju podršku sam su mu pomogli da izvrši političko samoubistvo - izjavio je u sredu pred novinarima lider vranjskih naprednjaka Slaviša Bulatović.

Prema najavama, Momir Stojilković smenjen je u sredu sa funkcije direktora Javnog komunalnog preduzeća (JKP) Komrad, a pre nekoliko dana i sa mesta potpredsednika Gradskog odbora Srpske napredne stranke.

Zvaničan razlog je nefukcinisanje JKP Komrad, zaduženog za čišćenje grada, na način na koji su to od Stojikovića očekivali nadređeni u gradskim strukturama i političkoj stranci.

- Nijedna funkcija nikome nije zagarantovana.

Svako je smenjiv i to je poruka svim funkcionerima naše stranke i naših koalicionih partnera da pokažu maksimum odgovornosti.

Sva preduzeća i ustanove moraju bolje da funkcionišu – rekao je Bulatović.

On je naveo da je pre pola godine sa Stojilkovićem imao neprijatan razgovor.

Predočio sam mu naše primedbe, a on odgovorio sa "sve će biti u redu".

Međutim, nije bilo - rekao je Bulatović.

Stojilkoviću nuđeno mesto u veću

Šef vranjskih naprednjaka Bulatović potvrdio je spekulacije koje su u sredu do novinara doprle iz političkih krugova da je Stojilkoviću nuđeno novo radno mesto u Gradskom veću, konkretno da vodi resor poljoprivrede i agroekonomije.

- Dosadašnji većnik je radio sa 30 odsto vremena iz razloga što je bio angažovan kao direktor Poljoprivredno stručne službe.

Smatrali smo da bi Stojiljković mogao da svojim iskustvom u toj oblasti da veći doprinos, jer mu je to i struka - obrazložio je Bulatović.

On je dodao da mesto potpredsednika SNS-a, upražnjeno odlaskom Stojilkovića, nije popunjeno, ali da će u dogledno vreme biti predložen kandidat.

Inicijativa za smenu Momira Stojilkovića došlo je, kako je rekao gradonačelnik Vranja i potpredsednik SNS-a Slobodan Milenković, na osnovu odluke organa grada, a ne pojedinca.

- To nije lični hir pojedinca, kako je to predstavljeno od stane Stojilkovića.

Problem koji je prelio čašu strpljenja je, kako sam rekao i u skupštini, neizbacivanje smeća u vreme uskršnjih i prvomajskih praznika.

Dve godine smo se natezali s direktorom za poboljšanje funkcionisanja JKP Komrad.

I pored svih težnji izostala je njegova pozitivna povratna reakcija - rekao je Milenković.

On je dodao da je prilikom nedavnih praznika "u gradu bilo dosta gostiju, studenti su se vratili kući i svi su oni poneli ružne utiske o Vranju".

- Tačno je da preduzeće finansijski dobro stoji, ali džaba sve to kada nije funkcionalno.

Direktor nije uslišio zahteve koje sam imao prema njemu – rekao jeMilenković.

On je dodao kako smatra da će novi direktor dobro raditi.

- Princip smenjivosti mora da bude prisutan, a tu je sud javnosti.

Svi direktori će biti pod lupom i svi će morati da rade mnogo bolje nego do sada - poručio je Milenković.

Komentari

Politički harakiri! Mošo trebao si da tražiš sebi drugo direktorsko mesto i da im kažeš, fala lepo, odo ja na bolje... Ovako se brukaš..

Najnovije vesti