Stojilković smenjen sa funkcije potpredsednika vranjskog SNS-a

Momir Stojilković smenjen je sa funkcije potpredsednika vranjskih naprednjaka na sastanku Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS), koji je u subotu 11. maja održan u Vranju.

Odluka o smeni doneta je većinom glasova članova odbora, saznaje Vranje News od izvora u SNS.

- Mnogima u odboru ova smena je teško pala.

Atmosfera je na sednici GrO bila mučna, neki su se članovi, koji godinama sarađuju sa Mošom, unapred izvinili i rekli da ne mogu da glasaju za ovaj predlog, bili su uzdržani, a bilo je i onih koji su bili protiv.

U delu odbora smatra se da će ova smena negativno uticati na rad stranke u lokalu, posebno u odnosu na birače u seoskoj sredini gde je Stojilković izuzeteno poštovan - kaže izvor Vranje News.

Stojilković je prisustvovao sednici GrO SNS i izneo je svoj stav o svemu, ali je smenjen većinom glasova.

Nezvanično, Momir Moša Stojilković ostaje bez funkcija u Komradu i stranci ne zbog loših rezultata rada u odboru ili preduzeću koje vodi, već zbog ličnog sukoba koji je nastao u momentu kada je od njega sa viših mesta traženo da se sam povuče sa mesta direktora u Komradu što je on odbio.

Po Stojilkovića su stvari počele da se odvijaju loše još u četvrtka kada je obelodanjeno da je Komisija za mandatno–imunitetska i administrativna pitanja Skupštine grada Vranja predložila skupštini da Stojilković, aktuelni direktor Javno komnalnog preduzeća (JKP) Komrad, bude razrešen dužnosti u tom preduzeću.

Ovaj predlog trebalo bi da bude razmatran na sledećoj sednici lokalnog parlamenta koja je zakazana za sredu.

U izjavi za lokalnu Televiziju Vranje Stojilković je po saznanju za takav predlog kazao da je od njega prethodno "tražena ostavka" na funkciju direktora, koju on nije želeo da podnese.

On je dodao da ostavka "nije tražena iz stranke", već da je "tražio pojedinac", ne želeći da se izjasni o kome je reč.

PROFIL

Momir Stojilković je po profesiji diplomirani inženjer poljoprivrede. Diplomirao je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1986. Radnu karijeru započeo je u DP Poljoprodukt kao tehnolog, a kasnije je bio rukovodilac proizvodnje i direktor klanice. Od 2001. do 2003. bio je direktor "Frigoprodukta", a potom radio kao šef prodaje u privatnoj firmi Nutriko pre nego što je postao direktor Komrada.

Najnovije vesti