I specijalno Svetosavsko priznanje za učitelja Dejanovića

U završnici tradicionalne kulturno-prosvetne i duhovne manifestacije Svetosavska nedelja u Vranju uručena su specijalna priznanja "Sveti Sava", a jedini nagrađeni pojedinac, pored tri obrazovne ustanove, bio je Miomir MiDej Dejanović, jedan od najkreativnijih učitelja u Srbiji.

Učitelju Miomiru MiDeju Dejanoviću je Svetosavsko specijalno priznanje dodeljeno "za inovacije u oblasti obrazovanja".

- Lepo je kad čovek može da se ponosi svojim delima, a ne da ih se stidi.

U životu je važno da zlo stalno pobeđujemo uzvišenim postupcima, što je i u duhu Svetosavlja.

Zato je za mene ovo specijalno priznanje "Sveti Sava" simbol uspeha, ali i pravde - rekao je učitelj Dejanović za Vranje News.

On je istakao da je veoma zadovoljan i da mu je ovo priznanje "velika satisfakcija".

- Drago mi je što sam posle republičkih i međunarodnih nagrada za obrazovno-vaspitni rad sa decom, priznanje dobio i u svom rodnom gradu.

Naravno da ću se i nadalje truditi da kroz inovativne aktivnosti sa učenicima promovišem Vranje, jer smatram da je to pravi način da pokažem zahvalnost za dobijeno prestižno specijalno priznanje "Sveti Sava" - dodao je Dejanović.

On je za naš portal kazao da nije iznenađen ovim priznanjem.

- Zato što je sasvim normalno da ljudi lišeni zavisti odaju priznanje pojedincu koji u svom domenu kontinuirano postiže vrhunske rezultate.

Samo najgori kažnjavaju one najbolje - kazao je Dejanović.

Podsećanja radi, Miomir MiDej Dejanović proglašen je za jednog od najboljih edukatora Srbije i nosilac je titule/priznanja Najbolji nastavnik EX YU.

Njegova bogata radna biografija objavljena je u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.

Svojim osobenim pristupom nastavi privukao je pažnju šire javnosti, pa su o njegovom radu sa učenicima pisali Prosvetni pregled, Politika, Večernje novosti...

Snimljeno je više televizijskih priloga za RTS (Jutarnji program i Ovo je Srbija) i televiziju "Prva".

Dejanovićev vaspitno-obrazovni rad sa decom je predstavljen na sajtu grada Vranja, u kategoriji "Najbolje iz Vranja" i na zvaničnom sajtu predsednika Republike Srbije, u kategoriji "Najbolje iz Srbije".

Najnovije vesti