Da li se narednih dana određuje sudbina Vranjske Banje

Vranje - Rok za dostavljaje ponuda za prodaju državne Specijalne bolnice za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji istekao je u utorak 28. jula.

Do utorka su zainteresovani kupci mogli da dostave potrebnu dokumentaciju republičkoj Direkciji za imovinu u Beogradu i polože depozit kako bi stekli pravo da učestvuju u nadmetanju nakon otvaranja ponuda.

Nezvanično, spekuliše se da je i za ovaj objekat, kao i za više ranije prodatih u Banji, zainteresovana beogradska kompanija Millenium resorts.

Podsećanja radi, Specijalna bolnica je ponuđena na prodaju po početnoj ceni od 870.000 evra.

U ponuđenom kompleksu pored zgrade specijalne bolnice na više od 2.200 kvadratnih metra je i zgrada ugostiteljstva "Kičer" na 1.200 kvadratnih metara, oglasila je Republička direkcija za imovinu.

U paketu su i tri pomoćna objekta na ukupno više od 300 kvadrata kao i zemljište na gotovo 4.000 kvadratnih metara.

Neki kapaciteti u Vranjskoj Banji već su ranije prodati, poput Hotela "Železničar" u Vranjskoj Banji koji je kupila firma Millenium resorts.

Millennium Resorts, ćerka firma u stoprocentnom vlasništvu kompanije Milenijum Tim (Millennium Team), od nedavno je novi vlasnik nezavršenog kompleksa u Vranjskoj Banji.

Oni su srušili nezavršeni hotel, tzv. "Skadar na Banjštici", započet krajem sedamdesetih godina prošlog veka, sa namerom da na tom zemljištu "bude izgrađen objekat turističke namene".

U vezi sa vlasništvom nad ovim nezavršenim hotelom je više od deset godina vođen sudski spor, sve dok u februaru 2019. Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu, i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja, nisu postali ravnopravni suvlasnici.

U Vranjskoj Banji je nekada radilo devetnaest hotela i više vila, a sada su ti objekti zatvoreni.

Najnovije vesti