Hotel Železničar u Banji prodat Millenium resortsu

Hotel "Železničar" u Vranjskoj Banji prodat je firmi Millenium resorts, javlja lokalni OK radio pozivajući se na potvrdu ove informacije od narodnog poslanika Slaviše Bulatovića.

Ovakva mogućnost najavljivana je već duže vreme.

Prodaju ovog hotela pratili su mnogi problemi, najpre u vezi sa vlasništvom između Želturista i Železnica Srbije, a zatim i u vezi sa upisom u katastar, jer "nije bila uknjižena kompletna kvadratura objekta", naveo je Bulatović.

- Nakon više od dve godine tokom kojih su rešavani ovi problemi, hotel je prodat i očekujemo da investitor što pre objekat stavi u funkciju.

S druge strane, to će doprineti da se Vranjska banja i dalje razvija i pozicionira na turističkoj mapi Srbije tamo gde joj je i mesto.

A, to je, po mom mišljenju, u samom vrhu – rekao je Bulatović.

U prilog tome idu i drugi rešeni problemi, dodao je poslanik, poput prodaje "Simpo cveća" i, nakon više decenija, prodaje nezavršenog hotela pored Banjštice, što su "sve dobre vesti za Vranjsku Banju".

Bulatović nije mogao da kaže o kojoj se sumi radi kod prodaje "Železničara", ali je ocenio da je "najvažnije da će uskoro proraditi i da to znači još novih radnih mesta".

Millennium Resorts, ćerka firma u stoprocentnom vlasništvu kompanije Milenijum Tim (Millennium Team), od nedavno je novi vlasnik nezavršenog kompleksa u Vranjskoj Banji.

Oni su već srušili nezavršeni hotel, tzv. "Skadar na Banjštici", započet krajem sedamdesetih godina prošlog veka, sa planom da na zemljištu "bude izgrađen objekat turističke namene".

U vezi sa vlasništvom nad ovim nezavršenim hotelom je više od deset godina vođen sudski spor, sve dok u februaru Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu, i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja nisu postali ravnopravni suvlasnici.

U Vranjskoj Banji je nekada radilo devetnaest hotela i više vila, a sada su ti objekti zatvoreni.

MILLENIUM TEAM

Milenijum tim je firma sa Voždovca registrovana je za izgradnju hidrotehničkih i građevinskih objekata, a vlasništvo dele Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, dok se u zastupništvu firme pominje i Andreja Đulić. Kompanija koja ima više stotina zaposlenih. Na njihovom veb sajtu piše da je kompanije osnovana 2003. godine i da je vremenom "izrasla u regionalnog lidera u svojoj oblasti, razvijajući poslovne aktivnosti na prostoru naše zemlje i regiona i od tada beleži kontinuirani rast".

- Od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi se izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata – saobraćajnica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalnim radovima, konsaltingom i građevinskim inženjeringom. Najveće zasluge za poslovne uspehe Millennium Team ima menadžerski tim koji upravlja kompanijom, zaposleni, kao i visokostručno obučeni radnici sa visegodišnjim iskustvom u izvođenju radova ovakve vrste. Znanje, iskustvo i najsavremenija mehanizacija pozicionirali su Millennium Team u sam vrh građevinskih firmi na ovim prostorima - piše na sajtu Milenijum tima.

Najnovije vesti