Kadijević: Nezakonita prodaja Milenijum timu u Vranjskoj Banji

Vranje/Beograd - Valerijan Kadijević, pomoćnik direktora Sektora za imovinske poslove projektovanja i zastupanja u Fondu penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO), izjavio je za dnevni list Politika od utorka da je u slučaju Vranjske i Kuršumlijske banje "reč o protivzakonitoj prodaji imovine".

- U više navrata sam o tome upozoravao Upravni odbor Fonda PIO, ali nije bilo reakcije.

Poslednji put sam im se pismom obratio 16. septembra, a pre toga sam ih 2. avgusta upozorio da će sklopljeni ugovori o kupoprodaji biti ništavni.

Kao i da će materijalnu štetu, koju potencijalni kupci budu pretrpeli, plaćati Fond PIO kao nesavesni prodavac - kazao je Kadijević.

Konkretno, u slučaju Vranjske Banje on je ukazao na nepravilnost prodaje zemljišta bez zgrade, "iako se na toj parceli nalazi zgrada koja je upisana u javne knjige kao objekat zdravstvene zaštite".

- I kao objekat za koji je izdata građevinska dozvola površine 3.148 kvadrata sa pet spratova - rekao je Kadijević u tekstu koji je objavljen na naslovnoj strani Politike.

Upitan da objasni "zašto je to rađeno", Kadijević je odgovorio "da bi u suprotnom cena bila mnogo veća od 252.564 evra", za koliko je parcela prodata investitoru "Milenijum tim".

On je dodao da se u ovom slučaju "u pitanje dovodi nestručnost i nesavesno rukovođenje imovinom fonda, čime se svesno nanosi šteta Fondu PIO".

U vezi sa vlasništvom nad ovim nezavršenim hotelom je više od deset godina vođen sudski spor, sve dok u februaru Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu, i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja nisu postali ravnopravni suvlasnici.

Hotel je kupio Milenijum tim koji, prema najavama, planira rušenje.

Najnovije vesti

U ATD-u 29 prvih pregleda »

Od posledica zaražavanja koronavirusom, prema statističkom preseku od ponedeljka u 7 ujutro, u bolnicama u Vranju leči s...