Milenijum tim: Početak rušenja Skadra na Banjštici pre kraja septembra

Vranje/Beograd - Millennium Resorts, ćerka firma u stoprocentnom vlasništvu kompanije Milenijum Tim (Millennium Team), novi je vlasnik nezavršenog kompleksa u Vranjskoj Banji, a kako su za eKapiju rekli iz te kompanije, u planu je da na zemljištu bude izgrađen objekat turističke namene i to na mestu gde će biti srušen postojeći hotel, započet krajem sedamdesetih godina prošlog veka.

Novi vlasnik u obavezi je da taj hotel poruši, jer postoji rešenje Gradske uprave grada Vranja da objekat mora da se sruši zbog nebezbednosti, s obzirom na to da nema upotrebnu dozvolu.

Iz kompanije Millennium Team naveli su za E-kapiju da je u planu da do kraja meseca počnu rušenje postojećih objekata.

- U planu je da na pomenutom zemljištu bude izgrađen objekat turističke namene.

U toku je izrada projektne dokumentacije kao i dobijanje svih neophodnih dozvola i saglasnosti u skladu sa zakonskom regulativom – poručili su iz Millennium Team-a.

Početna cena zemljišta površine 8.426 kvadrata iznosila je nešto više od 250.000 evra, a zdanje od 3.148 metara kvadratnih, sa prizemljem i pet spratova, koje Banjčani radije zovu "Skadar na Banjštici", nije bilo predmet prodaje.

- Planiramo da krajem novembra prezentujemo detaljan plan za izgradnju i razvoj Vranjske Banje – naveli su novi vlasnici.

U vezi sa vlasništvom nad ovim nezavršenim hotelom je više od deset godina vođen sudski spor, sve dok u februaru Specijalna bolnica za rehabilitaciju, čijom imovinom raspolaže Republička direkcija za imovinu, i Fond penzijskog i invalidskog osiguranja nisu postali ravnopravni suvlasnici.

U Vranjskoj Banji je nekada radilo devetnaest hotela i više vila, a sada su ti objekti zatvoreni.

MILLENNIUM TEAM

Milenijum tim je firma sa Voždovca registrovana je za izgradnju hidrotehničkih i građevinskih objekata, a vlasništvo dele Stojan Vujko i Ivan Bošnjak, dok se u zastupništvu firme pominje i Andreja Đulić. Kompanija koja ima više stotina zaposlenih. Na njihovom veb sajtu piše da je kompanije osnovana 2003. godine i da je vremenom "izrasla u regionalnog lidera u svojoj oblasti, razvijajući poslovne aktivnosti na prostoru naše zemlje i regiona i od tada beleži kontinuirani rast".

- Od svog osnivanja u okviru svoje osnovne delatnosti bavi se izgradnjom hidrotehničkih objekata, infrastrukturnih objekata – saobraćajnica, železnica, gasovoda, toplovoda, specijalnim radovima, konsaltingom i građevinskim inženjeringom. Najveće zasluge za poslovne uspehe Millennium Team ima menadžerski tim koji upravlja kompanijom, zaposleni, kao i visokostručno obučeni radnici sa visegodišnjim iskustvom u izvođenju radova ovakve vrste. Znanje, iskustvo i najsavremenija mehanizacija pozicionirali su Millennium Team u sam vrh građevinskih firmi na ovim prostorima - piše na sajtu Milenijum tima.

Najnovije vesti