BSC traži sponzore za snimanje dokumentaraca „Čuvari kulturnog blaga“

Bugarsko-srpski centar (BSC) u Vranju počeo je sa pisanjem scenarija za dokumentarni film „Čuvari kulturnog blaga“, koji će biti snimljen uz finansijsku podršku Grada Vranja na lokacijama u Vranju, Vranjskoj Banji i Ćustednilu u Bugarskoj.

Kako objašnjava predsednik BSC-a Darko Anačkov, reč je o filmu koji promoviše kulturno–istorijsko nasleđe Vranja i Ćustendila i teži da stvori pozitivan impuls između srpskog i bugarskog naroda.

- I da pokaže da smo mi zaista slični narodi, sa sličnom kulturom, muzikom, gastronomijom.

Mi smo nedavno raspisali poziv za naratora koji će gledaoce voditi kroz film.

Za sada su prijavljena četvorica kandidata i kada scenario bude napisan izabraćemo jednog.

Moram da naglasim da ovaj posao rade zaljubljenici u filmsku umetnost kojima u prvom planu nije novac – navodi Anačkov u izjavi za Vranje News.

Dragan Spasov, koji će preuzeti ulogu reditelja i snimatelja, apsolvent je na smeru za filmske i televizijske snimatelje u Blagoevgradu u Bugarskoj.

- Mnogo je bitno što imamo čoveka koji će profesionano voditi snimanje filma.

On zapravo ima nekoliko studentskih filmova na kojima je radio.

Razgovarali smo već sa nekim potencijalnim sponzorima, međutim, to nije dovoljno.

Potrebni su nam sponzori iz turističke branše, restorani tradicionalne kuhinje, privrednici – kaže predsednik BSC-a.

Ovim filmom, dodaje Anačkov, biće prikazan i turistički potencijal Vranja, tradicionalna kuhinja Vranjanaca, ali i privredni subjekti koji posluju u Vranju i ostvaruju velike uspehe u poslovanju.

- Iskoristiću priliku da pozovem sve zainteresovane da podrže i sponzorišu snimanje filma koji će imati svoju premijeru kako u Vranju, tako i u Bugarskoj.

Želim da se zahvalim portalu Vranje News na nesebičnoj medijskoj podršci.

Vaš portal će biti medijski pokrovitelj filma, kao i televizija Info puls iz Vranja, te portal Glas Press iz Bosilegrada – zaključuje Anačkov u izjavi za Vranje News.

Najnovije vesti