Sugarev: Veoma je važno da sarađujemo

Generalni konzul Bugarske u Nišu Edvin Sugarev, prilikom posete Vranju, izjavio je da je zahvalan na podršci koju lokalna samouprava pruža radu i funkcionisanju „Bugarsko-srpskog centra“ u Vranju

- Veoma je važno da saradjujemo, razmenjujemo iskustva i učestvujemo u realizaciji različitih projekata, od interesa za sve stanovnike ovog kraja“, rekao je Sugarev

Gradonačelnik Slobodan Milenković i predsednik Skupštine grada Dejan Tričković sastali su se u četvrtak sa generalnim konzulom Sugarevim i konzulom Nikolajem Kolevim.

Na sastanku, kome je prisustvovao i predsednik Udruženja „Bugarsko-srpski centar“ iz Vranja Darko Anačkov, bilo je reči o unapređenju zajedničke saradnje dva naroda.

Milenković je naveo konkretne aktivnosti koje lokalna samouprava sprovodi sa bugarskim partnerima u okviru dva IPA projekta.

- U Vranju sa opštinama Montana i Čiprovci radimo na izgradnji i proširenju gradskog stadiona odnosno postavljanju javne rasvete i uređenju šetališta u Vranjskoj Banji.

Pokrenuli smo inicijativu za izgradnju državnog puta Vranje-Stajevac-Bosilegrad čime bi se značajno skratilo vreme putovanja između grada i opština Trgovište i Bosilegrad.

Time bi se unapredili uslovi za dolazak investitora, kojima je putna infrastruktura i dostupnost većim centrima od velike važnosti - naveo je Milenković.

Darko Anačkov izrazio je zahvalnost što će dokumentarni film „Čuvari kulturnog blaga“, čije je snimanje planirano na lokacijama u Vranju, Vranjskoj Banji i Ćustendilu, biti realizovan uz finasijsku podršku grada.

Najnovije vesti