Obradović u Vranju: Možemo da pregovaramo samo o pomeranju izbornog termina FOTO/VIDEO

Mi smo u kampanji bojkota po Srbiji zato što ovo što mi živimo više nije normalan život, više nije ni normalan politički život, ovde više nema normalne parlamentarne debate, nema normalnih izbora ni normalnih medija i zato u takvoj situaciji ne možete učestvovati u tom nenormalnom političkom poretku - izjavio je u Vranju lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović.

On je, govoreći na konferenciji za medije ispred zgrade Gradske uprave u Vranju, u sklopu "Kampanje bojkota" po jugu Srbije, kazao da u Srbiji "ništa nije u redu".

- Nije u redu kao što nije u redu ni ova vaša lažna fasada na nedavno otvorenoj zgradi Pozorišta ili ovo glumatanje da se baš sada, posle četiri godine vlasti, renovira gradski park u Vranju ili Ulica Bore Stankovića, da bi eto kao nešto našminkali, da bi pred izbore otvorili neku ulicu i glumili da se navodno nešto promenilo u Vranju.

A, zapravo se za četiri godine ništa nije promenilo nabolje - rekao je Obradović pred novinarima.

Lider Dveri je kazao da će evropskim parlamentarcima preneti stav da je "svaki razgovor koji se tiče narednih izbora u Srbiji završen".

- Mi iz Saveza za Srbiju smo već duboko u kampanji bojkota, mi na te izbore sigurno nećemo izaći i jedino oko čega mi možemo da razgovaramo, i sa vlašću u Srbiji i sa bilo kojim međunarodnim posrednikom, jeste pomeranje izbornog termina sa marta na jesen sledeće godine, a da pre toga dođe do sporazuma vlasti i opozicije o uslovima za slobodne i poštene izbore.

Da vlast da garancije da će taj sporazum zaista biti primenjen, a najbolje garancije su prelazna tehnička vlada sa koministrima iz redova opozicije, po uzoru na ono što je 2016. godine bilo u Makedoniji i Crnoj Gori.

I, konačno, izbori, ali devet meseci posle potpisanog sporazuma i početka rada prelazne tehničke vlade.

Bez toga nema normalnih izbora u Srbiji - rekao je Obradović.

VLADA ZABORAVILA JUG

Obradović je izrazio "veliko zadovoljstvo i čast" što je, sa delegacijom Srpskog pokreta Dveri povodom Mitrovdana bio domaćin crkvene slave u Preševu.

- Imao sam priliku da se susretnem sa građanima Preševa i drago mi je da su i oni shvatili da postoje političari koji nisu zaboravili jug Srbije. Ovaj deo zemlje zaboravljen je od mnogih vlasti u poslednjih trideset godina, pa tako i od ove naprednjačke vlasti. Konkretno su mi građani u Crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija naveli da ne pamte kada je Preševo i Srbe u Preševu obišao bilo koji političar iz Beograda, bilo ko iz državnog aparata ili bilo ko iz Koordinacionog tela Vlade Srbije. I Vranje je, kao epicentar svih dešavanja na jugu, isto tako žrtva beogradske politike koja je zaboravila jug Srbije i odnosi se prema građanima kao što se ovdašnja lokalna vlast odnosi prema ovoj fasadi kod vranjskog pozorišta. Fasadi koja je lažna fasada, odštampana cerada, iza koje je praznina koja na najbolji način odslikava vlast SNS-a u poslednjih osam godina. Spolja blještavo, zanimljivo, obećavajuće, gotovo idealno, a iza praznina, ništavilo, propast, razvaljene institucije, mediji, država i kompletan politički život u Srbiji - rekao je Obradović.

Najnovije vesti