Antić: Spartak može, a mi ne možemo da menjamo stadion

Ne možemo da igramo na Stadionu Jumko u Vranju jer smo iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) dobili obrazloženje da se u Super ligi ne može menjati stadion usred sezone.

Sećam se da su drugi menjali, poput subotičkog Spartaka koji je najpre igrao u Kuli, pa u Subotici, ali očigledno da aršini nisu isti za sve.

Javor je sa gotovo nikakvim uslovima igrao superligaški rang na svom stadionu, ali mi ne možemo za sada - izjavio je za Vranje News šef stručnog štaba i predsednik Dinama Dragan Antić, reagujući na vest da vranjski klub svoje utakmice u najeletnijem takmičenju ipak do daljeg neće moći da igra na svom terenu u Vranju.

Stadion Jumka nema odobrenje Komisije za prijem stadiona FSS i na sledeći meč protiv Vojvodine vranjski klub moraće na domaćinstvo opet u obližnju Surdulicu, što inače čine u celom dosadašnjem toku debitantske sezone u Super ligi.

- Očekujem da ćemo da kompletiramo uslove na našem stadionu za dva kola kada bi trebalo da dočekamo surdulički Radnik.

Nadam se 99 odsto da ćemo tu utakmicu odigrati u Vranju, a ako nas opet opstruiraju, onda garantujem da ćemo posle regularne faze šampionata registrovati stadion i čitav "plej out" Super lige odigrati pred našim navijačima u Vranju - naveo je Antić.

On je dodao da je sređeno 90 odsto stvari u vezi sa rekonstrukcijom Jumkovog objekta.

- Ostalo je da rešimo pitanje kupatila i tuševa.

Imamo nove svlačionice, kompletirane, na 200 kvadrata.

Kada je reč o terenu, mislim da je naš travnati tepih u odličnom stanju, verovatno jedan od najboljih u Srbiji u ovom momentu i mislim da ćemo biti među klubovima koji imaju najbolje uslove na svom stadionu u Super ligi - kazao je Antić za Vranje News.

Dinamo je dosad osvojio 19 bodova i trenutno je pretposlednji na tabeli Super lige, dok je Vojvodina deseta sa 30 bodova.

U prvom delu prvenstva Dinamo je poražen od Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 2:0.

Dinamo i dalje ima šanse da se spase ispadanja.

Iza njega je Zemun sa 18 bodova na šesnaestom mestu, dok četrnaestoplasirani Rad ima dva boda prednosti u odnosu na Dinamo.

Oba rivala u borbi za opstanak imaju teške mečeve.

Zemun će gostovati Voždovcu, a Rad niškom Radničkom.

Dinamo će dočekati Vojvodinu na Gradskom stadionu u Surdulici u subotu 30. marta od 15 časova.

Najnovije vesti