Finalni radovi na stadionu Jumka, Antić očekuje 5.000 navijača protiv Vojvodine

Na stadionu Jumka u Vranju izvode se finalni radovi na dogradnji dela zapadne tribine, renoviranju svlačionica, postavljanju sedišta tako kako bi Dinamo prvu utakmicu na svom terenu mogao da odigra već u narednom, 28. kolu Super lige protiv novosadske Vojvodine, potvrdio je za Žurnal šef stručnog štaba i predsednik Dinama Dragan Antić.

– Tribine su skoro završene, kao i svlačionice, ostali su samo sitni radovi u enterijeru.

Preostalo je da se montiraju sedišta, očekujem da ćemo protiv Vojvodine igrati na našem stadionu – kazao je Antić.

Članovi Komisije za prijem stadiona FSS doći će u utorak kako bi procenila da li objekat u Vranju ispunjava sve kriterijume za odigravanje superligaških utakmica.

– Verujem da ćemo dobiti zeleno svetlo.

Imamo sve uslove, možda i bolje od mnogih klubova u ligi.

U kup utakmici s Crvenom zvezdom pokazali smo da možemo da budemo dobar domaćin i organizator prvenstvenih mečeva - dodao je Antić.

Dinamo je od početka sezone sve utakmice igrao na Gradskom stadionu u Surdulici, pa bi bez sumnje prolećna premijera u Vranju izazvala ogromno interesovanje ovdašnjih ljubitelja fudbala.

– Mečeve Dinama uvek prati 4.000 do 5.000 ljudi, jer vlada velika zainteresovanost za utakmice Super lige.

Upravo iz tog razloga činimo sve da stadion dobije lepši i funkcionalniji izgled i prolećne utakmice igramo pred našim, brojnim navijačima.

Bila bi to velika stvar za naš klub, Vranje i čitav region – zaključio je Antić.

Dinamo bi narednu utakmicu, ukoliko sve bude po planu, trebalo da odigra na svom stadionu u Vranju u subotu 30. marta kada će dočekati Vojvodinu u sklopu 28. kola Super lige.

To bi bila prva utakmica u istoriji koju bi vranjski fudbalski klub odigrao u Super ligi u svom gradu.

U ovoj sezoni Dinamo je samo jednom bio domaćin na ovom terenu u zvaničnoj utakmici i to 17. oktobra 2018. kada je u Kupu Srbije poražen od Crvene zvezde sa 0:2.

Vranjanci su pretposlednji na tabeli Super lige sa 19 bodova.

Iza je samo Zemun sa 18, dok Rad Dinamu beži dva boda.

Najnovije vesti