Ubistvo Jugeta Cvetanovića: Osumnjičeni ide na veštačenje

Tužilaštvo za organizovani kriminal naložiće sudsko-medicinsko veštačenje crnogorskog državljanina M.V. (34), osumnjičenog da je 27. septembra 2017. godine u Vranju ubio Jugoslava Cvetanovića (31), brata Saše Cvetanovića, koji je nepravnosnažno osuđen kao ubica Nikole Bojovića, pišu Večernje novosti.

To će učiniti nakon što je od njihovih kolega iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore stigla zamolnica da se uradi veštačenje, a zbog postupaka koji se protiv ovog osumnjičenog vode pred crnogorskim pravosuđem.

Kako je "Novostima" potvrđeno u tužilaštvu, dozvolu za veštačenje dalo je Posebno odeljenje beogradskog Višeg suda.

M.V. je uhapšen u Novom Sadu sredinom juna zbog falsifikovanja isprava.

Nekoliko dana kasnije, podsećaju Novosti, srpska policija je saopštila da je osumnjičen za ubistvo Cvetanovića, ali i za još tri, od kojih su dva počinjena u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

Prema operativnim saznanjima, sumnja se da je povezan sa likvidacijama Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića, krajem aprila ove godine u Podgorici.

Policija je M.V. označila kao osobu blisku tzv. "škaljarskom klanu", a ubijene Kalezića i Ilića suparničkom "kavačkom".

Takođe, postoje indicije da je u Amsterdamu, kako se sumnja, likvidirao Gorana Tasića Gokčeta.

Prema ranijem pisanju crnogorskih medija, prenose "Novosti", veštaci bi od M.V. trebalo da uzmu DNK uzorak sa kojim bi uporedili tragove pronađene nakon ubistava u Podgorici.

Dalje navode da bi on tokom ove nedelje trebalo da bude saslušan povodom sumnji da je ubio Cvetanovića.

LAŽNE LIČNE KARTE

Tokom dosadašnje istrage, pišu "Novosti", veštačeni su sadržaji mobilnog telefona i laptopa osumnjičenog, kao i dve policijske službenice iz Novog Sada kojima se na teret stavlja da su mu omogućile izdavanje lažne lične karte i to na ime Miloš Begović. Navodno im je za tu uslugu plaćeno 1.500 evra.

Najnovije vesti