Vranjanac Cvetanović drugi put osuđen na 35 godina zatvora

Vranjanac Saša Cvetanović osuđen je nepravnosnažno na 35 godina zatvora za ubistvo Nikole Bojovića u Beogradu 2013. godine, saopštilo je veće Specijalnog suda u Beogradu.

Kako javlja N1, sud je izrekao prvostepenu presudu i osudio na višedecenijske kazne Miloša Delibašića i ostale optužene za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013.

Pored Cvetanovića za ubistvo Bojovića osuđen je i Miloš Delibašić, kao organizator, na 30 godina zatvora.

Veće nije bilo jednoglasno, od tri člana, jedan od sudija glasao je protiv ovakvih presuda.

Ovo je, inače, druga prvostepena presuda, pošto je prvu, kojom je Delibašić bio oslobođen svih optužbi, a ostali osuđeni na višedecenijske kazne zatvora, u decembru prošle godine ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi.

Na ova ubistva, prema optužnici, podstrekivali su ih Delibašić i ubijeni Slobodan Šaranović.

Rođeni brat Luke Bojovića, Nikola, ubijen je 29. aprila 2013. godine u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. jula u Budvi iste godine.

Protiv Šaranovića, optuženog da je zajedno s Delibašićem organizovao ovu grupu, postupak je obustavljen zbog smrti, jer je u februaru 2017. godine ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Luka Bojović je u španskom zatvoru od februara 2012. godine, gde izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valensiji.

ZA CVETANOVIĆA ISTA KAZNA

Vranjanac Saša Cvetanović i u prvom postupku pre ok ogodinu dana osuđen je u Specijalnom sudu na 35 godina zatvora, kao neposredni izvršilac ubistva Nikole Bojovića (39).

Cvetanoviću se na teret stavljalo da je u aprilu 2013. godine, u centru prestonice, ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića.

Podsećanja radi, on je pri kraju suđenja izjavio kako zna „da su ponuđene pare da bude ubijen u zatvoru“.

- Likvidiraće i mene kao i mog brata, ali ja se smrti ne bojim – rekao je Cvetanović pred sudijom Specijalnog suda u Beogradu u svojoj „završnoj reči“ pri kraju prvog sudskog procesa.

Najnovije vesti