Holandski istražitelji: Gokčetovo ubistvo naručeno i organizovano iz Srbije

Za likvidaciju Vranjanca Gorana Tasića Gokčeta (46), koja se dogodila u martu ove godine u Amsterdamu, angažovan je ubica iz Srbije, koji je u Holandiju stigao neposredno pre samog ubistva i odmah nakon toga je napustio, objavio je dnevni list Blic, pozivajući se na saznanja do kojih je u istrazi o ubistvu kontroverznog Vranjanca došla holandska policija.

Prema informacijama izvora Blic-a, holandski istražni organi sumnjaju da je za ovu profesionalnu likvidaciju jedan kriminalni klan uposlio Srbina, "koji je poslat u Holandiju da odradi prljavi posao".

- Veruje se da je on odmah nakon ubistva napustio Holandiju, ali nije poznato gde se u ovom trenutku nalazi.

Kao mogući motiv likvidacije spominje se sukob oko podele narko-tržišta u Vranju i okolini, a sumnja se da je ubistvo namerno izvršeno u Holandiji kako bi se trag usmerio u drugom pravcu, pošto je Tasić svoje poslove širio i u Holandiji - piše Blic.

Goran Tasić Gokče (46), koji je u Srbiji procesuiran, čak i osuđen za ubistvo u pokušaju, ubijen je 15. marta ove godine, sat vremena nakon što je letom iz Švedske, u kojoj je neposredno pre ubistva živeo, došao u Amsterdam.

Tasić je pre ubistva godinama živeo na relaciji Vranje - Beograd - Stokholm, ali je najviše vremena provodio u Vranju.

REKONSTRUKCIJA

U rekonstrukciji zbivanja od 15. marta, kada je sleteo u Amsterdam, opisuje se da je Tasić sa aerodroma otišao do taksiste i pokazao mu preko mape na telefonu kuda da ga vozi.

Destinacija je bila u zapadnom delu Amsterdama, Piet Mondriaanstraat.

- To je mesto gde je Tasić imao zakazani sastanak. Reč je o ćorsokaku, na čijoj je jednoj strani gradilište, a na drugoj stambena zgrada.

Vozaču taksija upalo je u oči da je Tasić stalno bio zauzet svojim telefonom.

Posle dvadesetominutne vožnje stigli su na lice mesta, bilo je oko 22.10 časova.

Goran je sat vremena u Holandiji i na mestu gde ga je dovezao taksista čeka na sastanak, na pločniku ispred stambene zgrade.

Ubrzo nakon odlaska taksija, stanari su čuli pucnje sa tog mesta i potom videli čoveka kako nepomično leži na ulici, sa plavim koferom pored njega.

Najnovije vesti