I dalje BEZ OSUMNJIČENIH za dva UBISTVA


Policija i Više javno tužilaštvo (VJT) u Vranju i dalje nemaju osumnjičene da ubistvo Predraga Perića (47) iz Surudulice u selu Žitorađa i Jugoslava Cvetanovića u centru Vranja.

U odgovoru na pitanja portala Vranje News, iz VJT navode da je, u vezi sa ubistvom vlasnika tehničkog pregleda „Perić Trejd“ u selu Žitorađe (koji je krajem jula 2017. pronađen mrtav ispred svog lokala), VJT, nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage protiv NN lica, naredilo policiji „sprovođenje dokaznih radnji“ na rasvetljavanju tog ubistva. Te radnje još uvek traju. NN lice se sumnjiči da je počinilo krivično delo ubistvo, iz člana 113 Krivičnog zakonika.

- Obaveštavamo vas da je, nakon donošenja naredbe o sprovođenju istrage protiv NN lica zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića od strane VJT, u toku postupak istrage. Po naredbi ovog tužilaštva preduzimaju se dokazne radnje od strane organa otkrivanja (Policijske uprave Vranje) na rasvetljavanju predmetnog ubistva. Istraga je u fazi kada se upoređuju tragovi uzeti sa lica mesta sa bazom podataka – navode iz VJT.

NN lice se sumnjiči da je počinilo krivično delo teško ubistvo na štetu Cvetanovića, iz člana 114, stav 1, tačka 1 Krivičnog zakonika.

Cvetanović je, inače, rođeni brat Saše Cvetanovića, zvanog Gladijator, koji je osumnjičen za ubistvo Nikole, rođenog brata Luke Bojovića u Beogradu 2013. godine.

Kada je reč o istrazi protiv M.I. (1986) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo na štetu sada pokojnog V.S. (1966) iz Vranja, u Hotelu „Pržar“ u Vranju, „nakon donete naredbe o sprovođenju istrage radi pravilnog i potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja izdate su naredbe za neophodna veštačenja“, poručuju iz VJT.

- U toku je veštačenje ličnosti osumnjičenog u pogledu njegove uračunljivosti u trenutku izvršenja krivičnog dela, koje sprovodi odgovarajuća specijalizovana psihijatriska ustanova. Osumnjičeni se nalazi u pritvoru, a nakon sprovedenog veštačenja biće doneta javnotužilačka odluka u ovom predmetu – navodi se u odgovorima VJT.

I.M. je osumnjičen da je 25. novembra, hicima iz pištolja ubio V.S. na jednom slavlju u Hotelu „Pržar“.

Najnovije vesti