SAŠA CVETANOVIĆ: Likvidiraće me kao mog brata

Vranjanac Saša Cvetanović, kome se na teret stavlja da je u aprilu 2013. godine u centru prestonice ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića, izjavio je na suđenju u Beogradu kako zna „da su ponuđene pare da bude ubijen u zatvoru“.

- Likvidiraće i mene kao i mog brata, ali ja se smrti ne bojim – rekao je Cvetanović pred sudijom Specijalnog suda u Beogradu u svojoj „završnoj reči“ pri kraju sudskog procesa, prenosi Blic.

Cvetanović, za koga beogradski mediji tvrde da je bio poznat kao "Pitbul" ili "Gladijator", kazao da su dokazi tužilaštva „i te kako oborivi“, kao i da ne može da mu se sudi na osnovu „njegovog gabarita, jer ima još ljudi koji imaju istu građu kao i on“.

Ovu činjenicu izneo je zbog snimka na kojem se vidi kako osoba, za koju su veštaci rekli da bi mogao da bude Cvetanović, puca u Bojovića.

- Sedim, ćutim i slušam, a vi sudite. Želim da imate u vidu da je zbog propusta u celokupnom sistemu ubijen moj brat, koji je bio pod policijskom zaštitom.

A za tih 40 godina koliko su tražili, hoću da im kažem da se ne sekiraju, znam da su ponuđene pare da budem ubijen u zatvoru – kazao je Cvetanović na sudu.

Tužilaštvo je u svojoj završnoj reči navelo da je utvrđeno da je Miloš Delibašić, sa pokojnim Slobodanom Šaranovićem, organizovao kriminalnu grupu i tražilo da bude osuđen na kaznu ne manju od 30 godina zatvora.

Istu kaznu tražio je za pripadnike grupe Ratka Koljenšića, Sašu Cvetanovića i Slavišu Novkovića, koji je u bekstvu, dok je za Gorana Bojanića tražio robiju ne manju od četiri godine.

Prvostepena presuda optuženima za ubistvo Bojovića, ali i ubistvo Miloša Vidakovića, biće izrečena 2. aprila.

Jugoslav Cvetanović (31), rođeni brat Saše Cvetanovića, ubijen je u septembru 2017. u centru Vranja sa tridesetak hitaca.

Bio je mlađi brat Saše Cvetanovića.

O ugroženoj bezbednosti Jugoslava Cvetanovića, prošle godine, tačnije na suđenju 20. marta ukazivao je njegov brat Saša.

- Molim vas da pozovete mog brata da svedoči dok je još živ. Kako se stvari dešavaju, ubijaju se advokati i ostali, pozovite ga što pre da sve objasni.

Njemu je iskaz na osnovu kog je napisano pola optužnice uzet na prevaru - obratio se Saša Cvetanović tada sudskom veću.

Najnovije vesti