U Surdulicu stiže trećeplasirani Čukarički, u Radniku se nadaju bodovima

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika u ponedeljak će odigrati veoma važnu utakmicu protiv Čukaričkog, trećeplasirane ekipe Super lige Srbije koja u dosadašnjem toku prvenstva ima samo četiri poraza.

U prvom delu šampionata Surduličani su u gostima sa Čukaričkim odigrali 1:1.

Radnik, koji će goste sa Banovog brda dočekati na Gradskom stadionu u Surdulici u okviru 26. superligaškog kola, od početka prolećnog dela prvenstva igra veoma dobro, ali problem može biti taj što mnogo bolje partije pruža kao gost.

Surduličani su u nastavku šampionata odigrali nerešeno 0:0 u jedinoj utakmici na svom terenu sa kruševačkim Napretkom, a kao gosti su pobeđivali Spartaka (0:2) i Vojvodinu (0:1), dok su u poslednjem kolu na gostovanju u Bačkoj Topoli odigrali 0:0 sa TSC-om.

Za tim iz Surdulice psihološko opterećenje može biti činjenica da su poslednju pobedu kao domaćini ostvarili još 24. novembra prošle godine, u 10. prvensvenom kolu (protiv TSC-a je bilo 2:1).

Šef stručnog štaba Surduličana Dušan Đorđević, u izjavi novinarima uoči ove utakmice, ukazao je da njegov tim igra drugu tešku utakmicu u kratkom vremenskom periodu.

"Imali smo malo vremena za odmor i pripremu utakmice.

Odigrali smo dosta težak meč na gostovanju u Bačkoj Topoli i uzeli, po mom mišljenju, veliki bod, ali već u ponedeljak nam stiže izuzetno kvalitetan i jak Čukarički.

Mišljenja sam da je liga prema kvalitetu timova veoma ujednačena.

Veliki broj klubova je u vrlo malom bodovnom razmaku i praktično svako svakog može da pobedi.

Naravno, Čukaričkom se ne preti, to je izuzetno jak protivnik sa velikim brojem individualaca, kavalitetnih pojedinaca, ali jaki su i kao tim, predvodi ih legenda našeg fudbala Saša Ilić", podsetio je Đorđević.

On je, međutim, napomenuo da se on i njegovi igrači "spremaju za žestoku borbu".

"Znamo da gost dolazi sa velikim ambicijama.

Biće žestoko, borbeno, verujem da će prštati po celom terenu, pa sad ko će tu izaći kao pobednik, videćemo.

Igramo na svom terenu, pred svojom publikom i daćemo sve od sebe da uzmemo još koji bod", kazao je Đorđević.

Svi igrači su u konkurenciji za tim, osim povređenih Bjedova i Petrovića, te Spasića koji neće igrati zbog parnih kartona.

"Brđani" uoči ove utakmice imaju 47 bodova na trećem mestu, a klub iz Surdulice je dvanaesti sa 29.

Utakmica Radnik - Čukarički odigraće se u ponedeljak 7. marta na Gradskom stadionu u Surdulici od 16 časova.

Najnovije vesti