U četvrtak počinju Dani Vranja, prvo veče posvećeno vranjskoj pesmi

Manifestacija Dani Vranja zvanično će početi u četvrtak i trajaće do nedelje 25. avgusta.

Na šetalištu su otvoreni Salon knjiga i Etno sajam, koji će biti dostupni posetiocima do kraja manifestacije.

U četvtak uveče od 20.30 sati na centralnoj bini predviđen je nastup učenika srednjih škola pod nazivom "Vranjska pesma kroz mladu vranjsku dušu".

U nastavku programa od 21.30 sati planiran je koncert Tijane Vučković i Slobodana Jovanovića, od 22 časa nastup pobednica takmičenja "Srbija u ritmu Evrope" iz Vranja, a pola sata kasnije nastupiće trubački orkestar Stefana Mladenovića.

Drugog dana manifestacije, u petak 23. avgusta, program će početi u 11 sati školom dekupaža "Kreativnost je zarazna, širi dalje", koja će biti održana u dvorištu Narodnog univerziteta.

Istog dana, na trgu Staniše Stošića od 18 sati, nastupiće deca Predškolske ustanove Naše dete, dok je od 19 predviđen javni čas slikanja polaznika Likovne radionice i književno veče Mirjane Bobić Mojsilović.

Od 21.30 časova na centralnoj bini planiran je koncert Lepe Brene.

U subotu 24. avgusta na Trgu Staniše Stošića biće priređena "Samsijada", takmičenje u pripremanju autohtone vranjske pite, koja će ovog puta biti humanitarnog karaktera.

Nakon toga, na šetalištu od 19.30 časova planirno je druženje za najmlađe sa animatorima i klovnom, a od 20.30 nastup plesne grupe Feniks.

Na centralnoj bini od 21:00 sat biće održan koncert Biljane Anđelković i Bio Ritam Benda, a od 22:00 sata koncert Merime Njegomir i Gordane Lazarević.

Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 25. avgusta od 17 sati, na šetalištu će biti izloženi oldtajmeri.

Od 17.30 na Trgu Staniše Stošića planirana je dečja predstava "Tri praseta", u izvođenju Pozorišta Bora Stanković.

U nastavku programa, na istom mestu od 19 sati, predviđena je revija narodnih nošnji, a zatimu u 20 časova nastup folklora "Vrelac" i to najmlađe grupe.

U dvorištu Muzej kuće Bora Stanković u nedelju od 20 sati planirana je predstava "Koštana", u izvođenju Pozorišta Bora Stanković.

Program Dana Vranja završiće se koncertom Danijele Stanković Kostić i benda Flying, te vranjske rok grupe Jolly Jumper na centralnoj bini, čiji je početak zakazan za 21 sat.

Organizator manifestacije Dani Vranja je Turistička organizacija grada Vranja, a pokrovitelj Grad Vranje.

Najnovije vesti