Samsijada u sklopu Dana Vranja biće humanitarnog karaktera

Samsijada humanitarnog karaktera biće održana u sklopu manifestacije Dani Vranja, u subotu, 24. avgusta, sa početkom u 18 časova na Trgu Staniše Stošića u Vranju.

Takmičenje u spremanju samse, pite koja je izmišljena i sprema se pretežno u vranjskom kraju, nadgledaće stručni žiri i odabrati najukusniju samsu i najbolju domaćicu.

Posle proglašenja pobednice građani će moći da, kupovinom tanjirića, i to po ceni koju sami odrede, moći da degustiraju izložene pite, salate, tradicionalna jela i kolače, a novčani prilog biće uplaćen na namenski račun dvogodišnje devojčice H.G. iz Bunuševca, sela kod Vranja, kojoj je pre dvadesetak dana u Kliničkom centru u Beogradu dijagnostifikovan tumor oba oka.

Udruženje "Roditeljstvo plus" iz Vranja, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Vranja, već je započelo prikupljanje sredstava za njenu porodicu koja nije u stanju da sama finanisra lečenje, ali je priključenje većeg broja građana Vranja u ovoj humanoj misiji neophodno.

Svi ljudi dobre volje koji bi da pomognu lečenje mogu da uplate sredstva na račun 205-9011006064889-52 kod Komerciijalne banke.

Devizni račun kod Vojvođanske banke je RS35325934170246893538, na ime Novice Gligorova.

Najnovije vesti