Učenici vranjskog učitelja Miomira Dejanovića u svemiru

Učenici odeljenja 3/2 OŠ Svetozar Marković u Vranju i njihov mentor, učitelj Miomir MiDej Dejanović, učestvovali su u međunarodnom projektu Recite glasno, neka čuju ljudi kakve mogućnosti svemir nudi.

Đaci su, kako za Vranje News kaže Dejanović, iz dana u dan ispunjavali zadatke i svoje radove na temu svemira slali organizatorima.

Za angažovanje na projektu, od organizacije za promociju prirodnih nauka i književnosti Oaza znanja iz Podgorice, zahvalnice su dobili Emilija Dimić,Vukašin Đorić, Đorđe Zlatković, Minja Janković, Ilija Marinković, Lana Milutinović, Lena Mitić, Novak Mladenović, Sara Ristić, Anja Stanković, Nikola Stojilković, Mateja Stošić, Jovan Trajković, Lara Trajković, Andrea Cvetković, Andrej Cvetković, Đorđe Cvetković i učitelj Miomir MiDej Dejanović.

"Prijavio sam nas za učešće, jer se ukazala idealna prilika da u okviru projekta angažujem sve učenike.

Mnogo mi je bitno da mališani osete radost stvaralaštva.

Zabavljali smo se i učili.

U mašti smo se otisnuli u beskrajna prostranstva svemira", kaže Dejanović za Vranje News.

Ovaj projekat je deo velikog projekta obeležavanja Svetske nedelje svemira 2022 - World Space week - čiji je cilj da deca razvijaju kreativnost i maštu i da kroz zanimljive i edukativne sadržaje obogate svoja saznanja o svemiru, o Sunčevom sistemu, o održivosti svemira.

Najnovije vesti