Minji iz Vranja prvo mesto na međunarodnom vaskršnjem konkursu

Minja Janković, učenica drugog razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je prvo mesto na međunarodnom vaskršnjem konkursu, potvrdio je u izjavi za Vranje News njen učitelj Miomir Dejanović.

Na konkurs, koji su raspisali Tabla - časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva i biblioteka Starac Nikanor Hilandarac u Nišu, učenici su mogli da šalju svoja likovna i literarna ostvarenja o temi Vaskrsa.

Kako je navedeno u konkursu, cilj organizatora bio je da podstaknu đake osnovnih škola sa južnoslovenskog govornog područja da svoja znanja, razmišljanja i osećanja u vezi sa ovim velikim hrišćanskim praznikom izraze kroz pesme, priče i crteže.

Učestvovala su deca iz Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije

Minja je crtala na zadatu temu i njen strip je proglašen za najbolje ostvarenje u kategoriji likovnih radova.

"Dok crtam, osećam se srećno i ispunjeno.

Volim da se igram linijama.

Najzanimljivije mi je da crtam razne ljudske likove i životinje.

Ovo je moja prva nagrada i mnogo mi znači.

Daje mi vetar u leđa i ohrabruje me da nastavim sa crtanjem", kaže Minja za naš portal.

Ova talentovana učenica i njen mentor, učitelj Miomir MiDej Dejanović, nagrade su primili na Vaskrs ove godine godine, u biblioteci Starac Nikanor Hilandarac, pri Hramu Vaskrsenja Hristovog u Nišu.

Dodeli diploma, knjiga i prigodnih poklona koje je obezbedila ova biblioteka, prisustvovali su učenici, njihovi roditelji i mentori.

Njen mentor Miomir Dejanović kaže za Vranje News da je veliki uspeh osvojiti prvo mesto na međunarodnom konkursu, gde je "konkurencija jaka, a kriterijumi strogi".

"Ovim uspehom promovišemo svoj rad, ali i Vranje, dokazujući da smo kadri da postižemo vrhunske rezultate.

Lepo je što se Minjinom uspehu iskreno raduju drugovi i drugarice iz odeljenja i što su dodeli nagrada prisustvovali i njeni roditelji.

Svakom detetu je potrebna i važna podrška.

Nikad ne propuštam priliku da ponosno istaknem da su moji učenici, računajući i prethodne generacije, osvojili veliki broj prvih mesta na republičkim i međunarodnim nadmetanjima.

Verujem da će se uspesi i nadalje nizati, jer ja vredno sejem i bogato žanjem", rekao je Dejanović za naš portal.

Najnovije vesti