Surduličani se ispromašivali: Radnik - Crvena zvezda 0:1 (VIDEO)

Fudbaleri surduličkog Radnika poraženi su minimalnim rezultatom 0:1 (0:1) od šampiona države i lidera na tabeli Super lige Crvene zvezde u 23. prvenstvenom kolu.

Odlučujući gol postigao je Milan Gajić u 8. minutu utakmice.

Beograđani su dominirali samo do vođstva; nakon toga igra je bila ravnopravna u jednom delu utakmice, dok je u drugom poluvremenu Radnik imao više od igre i nekoliko zrelih prilika, ali nije uspeo da postigne izjednačujući gol.

U 57. minutu udarac Ristovića iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara od gola Borjan je refleksno odbranio posle neobičnog odskoka lopte zbog lošeg stanja terena u Surdulici, koja se od Borjana odbila do prečku, po drugi put na ovom meču.

U 68. minutu Zlatanović, posle izgubljene lopte Vukanovića, šutirao je sa oko 25 metara od gola, ali je njegov udarac otišao tik preko prečke.

U 69. minutu zabeležen je ponovo napad Radnika preko Danoskog, ali je Borjan opet odbranio.

U 71. minutu Pavkov je probio odbranu Radnika, ali izgubio kontrolu nad loptom, koja se odbila do Vukanovića, ali novo Zvezdino pojačanje nije uspelo da je prihvati na pravi način, pa je Zvezda dobila samo korner.

Početak meča je kasnio sedam minuta zbog nestanka struje u Surdulici.

Timu iz Surdulice ovo je bio prvi poraz u Superligi od 10. novembra prošle godine kada su u Beogradu izgubili od Partizana.

Posle nekompletnog 23. kola Radnik je osmi na tabeli sa 29 bodova, koliko ima i Proleter iz Novog Sada na sedmom mestu.

Iza ove dve ekipe na devetom mestu je novosadska Vojvodina sa 28 bodova.

Osam najbolje plasiranih ekipa Super lige igraće u plej of-u, a preostalih osam boriće se za opstanak u ligi kroz plej aut.

Surduličane u narednom 24. kolu očekuje veoma teško gostovanje u Nišu, gde će ih dočekati drugoplasirani Radnički.

Proleter će na domaćem terenu imati težak ispit protiv lučanske Mladosti, dok će Vojvodina gostovati Voždovcu.

Stadion: Radnika u Surdulici

Glavni sudija: Petar Piper

Radnik (4-2-3-1): Vasiljević – Đorđević, Milovanović, Stevanović, Pajović – Ristović, Kojić - Stanisavljević, Keremeh, Danosko – Zlatanović. Trener: Milan Milanović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Milunović, Gajić – Jovičić, Čaušić – Vukanović, Ebisilio, Simić – Pavkov. Trener: Vladan Milojević

Najnovije vesti