Sofija prva na konkursu Dečjeg saveza Vranja

Sofija Tasić, učenica 4/4 OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je prvo mesto na međunarodnom konkursu „Hristos voskrese, radost donese“, koji je raspisao Dečji savez Vranja.

Na dodeli nagrada saopšteno je da je na konkurs stiglo više od 700 dečjih radova i da su učestvovala deca sa teritorije cele Srbije, ali i učenici iz Crne Gore i Severne Makedonije, čime je konkurs poprimio međunarodni karakter.

- Pobeđujem zahvaljujući strip-stvaralaštvu kojim se rado bavim, a za koje me je zainteresovao učitelj Miomir Dejanović.

Bila sam prva i na međunarodnom konkursu „Bogatstvo različitosti“, u Tavankutu u Vojvodini, a pobedila sam i na 8. međunarodnom Bijenalu umetničkog dečjeg izraza u Pančevu gde su stigli radovi iz zemlje i regiona, ali i iz inostranstva (Švajcarska, Izrael, Mađarska, Bugarska, Nemačka, Rumunija, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Republika Srpska, BiH...).

Takođe, osvojila sam prvo mesto i na međunarodnom konkursu „Novogodišnja čarolija“ - ponosno za Vranje News kaže talentovana Sofija Tasić.

Njen učitelj Miomir Dejanović potencira u izjavi za Vranje News da su njegovi učenici za dve školske godine osvojili pet prvih mesta na nivou republike, četiri prva mesta na međunarodnim takmičenjima i šest zahvalnica na Balkanskoj smotri mladih strip-autora gde su izlagali autori iz celog sveta.

- Najdraža su mi prva mesta koja smo osvojili van Vranja jer nedvosmisleno dokazuju da smo prevazišli uske, lokalne okvire.

Nedavno smo objavili i knjigu pod naslovom „Da ti nacrtam!“ i u njoj se nalaze moji i učenički edukativni stripovi koje smo uradili na časovima srpskog jezika, likovne kulture, u okviru slobodnih aktivnosti, na strip-radionicama...

Moji đaci i ja dajemo veliki doprinos uspesima i promociji vranjske OŠ Svetozar Marković i svima pokazujemo da za vrhunske uspehe nije potrebna skupa nastavna tehnologija, već su dovoljni ljudi sa idejom koji pomoću olovke i papira ni iz čega stvaraju nešto - ističe učitelj Miomir MiDej Dejanović, najbolji edukator Srbije i nosilac titule/priznanja "Najbolji nastavnik EX YU".

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti