Učenici Pete škole prvo mesto na međunarodnom konkursu (FOTO)

Sofija Tasić, učenica 4/4 OŠ Svetozar Marković u Vranju, osvojila je prvo mesto na međunarodnom likovno-literarno-novinarskom konkursu "Bogatstvo različitosti", potvrđeno je Vranje News-u u ovoj školi.

Njen učitelj i mentor Miomir MiDej Dejanović rekao je za Vranje News da je Sofija nacrtala strip pod nazivom "Želim ti biti prijatelj" i zablistala u konkurenciji mladih likovnih stvaralaca.

- Ona je odlična učenica, zainteresovana za sve oblasti i veliki je talenat za crtanje.

Ovo nije prvi put da neki njen strip bude zapažen i nagrađen.

Na republičkom konkursu "Novogodišnja čarolija", gde je bilo više od 700 radova, osvojila je prvo mesto - navodi Dejanović.

On dodaje da je jedan Sofijin strip bio izložen na Balkanskoj smotri mladih strip autora, među ostvarenjima crtača iz celog sveta.

- I tom prilikom dobila je zahvalnicu, a u knjizi mojih i đačkih edukativnih stripova, koju smo nedavno objavili pod naslovom "Da ti nacrtam!", štampano je osam Sofijinih stripova - sa ponosom ističe Dejanović.

Ova vredna učenica, njen učitelj i direktorka vranjske OŠ Svetozar Marković pozvani su od organizatora da prisustvuju završnoj svečanosti 7. međunarodnog konkursa "Bogatstvo različitosti", koja će se održati od 4. do 6. aprila 2019. godine u OŠ Matija Gubec u Tavankutu, u Vojvodini.

Uz zanimljiv program i bogate sadržaje koje su domaćini pripremili učenici Sofiji Tasić i njenom mentoru, učitelju Dejanoviću, biće uručene nagrade.

Konkurs "Bogatstvo različitosti" raspisan je s ciljem da se učenici osnovnih škola podstaknu na razmišljanje o suživotu s drugima i drugačijima, da razvijaju solidarnost i povezuju se s vršnjacima iz različitih krajeva.

Najnovije vesti