Ristić i Pavlović: Batinaši SNS-a i montirani postupci nas neće uplašiti VIDEO

Pokretanje predistražnog postupka protiv mene i potpredsednika Narodne stranke Dragana Pavlovića doživeli smo kao sraman čin političkog pritiska i progona zbog našeg opozicionog delovanja - izjavio je u sredu na konferenciji za medije lider vranjskog NS-a Đorđe Ristić.

Predsednik i potpredsednik Gradskog odbora Narodne stranke, podsećanja radi, dobili su pozive za saslušanje u sklopu predistražnog postupka koji je povelo Osnovno javno tužilaštvo (OJT) u Vranju zbog sumnje da su, na dan glasanja za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Srbiji (4. novembar 2018), na biračkom mestu u Narodnom univerzitetu navodno počinili krivično delo "sprečavanje održavanja glasanja", iz člana 159, stav 2, u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika.

- Reč je o klasičnoj zameni teza gde se žrtve predstavljaju kao nasilnici, a nasilnici kao žrtve, a sve s ciljem našeg zastraživanja, odustanka od opoziocionog delovanja i odustanka od vođenja postupka koji smo pokrenuli krivičnim prijavama protiv pravih nasilnika - kazao je Ristić.

On je potencirao da policija i tužilaštvo "do danas nisu pribavili snimke sa sigurnosnih kamera" Narodnog univerziteta koje su, po njegovom mišljenju, "krunski dokaz o onome što se dogodilo 4. novembra prošle godine".

Ristić je rekao da su njega i Pavlovića 4. novembra 2018. godine, ispred stranačkih prostorija u Ulici Kneza Miloša, "napala i brutalno pretukla četvorica aktivista vladajućeg SNS-a".

- To su Božidar Popović, Miloš Antić, Stefan Kostić i osoba koju znamo samo po nadimku Miško Golubar.

Mi smo protiv njih 15. novembra podneli krivične prijave i očekujući osam meseci da po tim prijavama OJT pokrene postupak protiv njih, mi smo dobili poziv za saslušanje za 12. septembar ove godine, praktično u svojstvu osumnjičenih - kazao je Ristić.

Potpredsednik NS Vranje Dragan Pavlović podsetio je na vlastite reči sa konferencije za medije NS-a nakon događaja od 4. novembra kojima je upozorio da bi "nereševanje ovog slučaja moglo da pokrene lavinu drugih, sličnih slučajeva prebijanja političkih neistomišljenika širom Srbije, što se i dogodilo".

POTVRDA TUŽILAŠTVA

Iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju redakciji Vranje News-a potvrđeno je da je protiv predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vranje,Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića, to tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak zbog sumnje da su počinili krivično delo "sprečavanje održavanja glasanja".

Portparol OJT Bratislav Davidović kazao je da je reč o krivičnom delu koje je predviđeno članom 159, stav 2, u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika.

- Postupak je u predistražnoj fazi, upućeni su pozivi osumnjičenima za saslušanjekoje tek treba da se dogodi - kazao je Davidović u kratkoj izjavi za Vranje News, rekavši da u ovoj fazi postupka i nema više informacija o slučaju.

U vezi sa događajem od 4. novembra 2018. godine, Vranje News podseća da su Ristić i Pavlović tvrdili da su ih "pretukli članovi Srpske napredne stranke iz Vranja i podneli krivične prijave protiv nekolicina osoba iz SNS-a sumnjičeći ih za "nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti".

Ristić i Pavlović tvrdili su da su napadnuti ispred stranačkih prostorija Narodne stranke koje gleda na ovo glasačko mesto, kao i da "nema naznaka da OJT nešto preduzima po njihovim krivičnim prijavama", što su potvrdili i na konferenciji za medije u sredu.

Srpska napredna stranka se ovim povodom nije oglašavala, a Gradska uprava Vranja saopštila je da su "u dvorištu ove ustanove" predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Ristić i potpredsednik Pavlović "bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora".

Komentari

E moj Djoko neznas da pricas a oces da budes politicar. Zavaravas gradjane Vranja da ces da radis u interesu gradjana a zna se da bi radio samo za sebe i svoju korist.

Velika podrska za GO NS-a, budite ubedjeni da ovaj brod koji je na vlasti tone, a posle toga ce doci sve na naplatu !

Risticu borba do kraja!!!

Najnovije vesti