Rad vranjskog učitelja promovisan u međunarodnom časopisu za obrazovanje

Posle intervjua nedavno datog za međunarodni portal, obrazovno-vaspitni rad učitelja Miomira MiDeja Dejanovića iz Vranja predstavljen je u najnovijem broju međunarodnog časopisa K12 Digest, u rubrici „Akademski pogledi“.

K12 Digest je publikacija koja se fokusira na sektor školskog obrazovanja širom sveta i objavljuje pronicljive i inspirativne priče, ideje, stavove i najbolje primere školske prakse.

U doba brzog protoka informacija uspesi se ne mogu sakriti, pa dobar glas brzo putuje i daleko doputuje, navodi za Vranje News učitelj Dejanović.

- Drago mi je što sam bio u prilici da svoja iskustva iz učionice podelim sa svetom i da Vranje i Srbiju predstavim na internacionalnom planu, gde stručni i civilizovani ljudi bezrezervno ukazuju poštovanje maštovitim i originalnim načinima prenošenja znanja mladima.

Moj pristup deci i nastavi očigledno daje rezultate i ponosan sam zbog nepobitne činjenice da su baš moji učenici osvojili najveći broj republičkih i međunarodnih prvih mesta u istoriji vranjske OŠ Svetozar Marković.

Kad napred grabiš krupnim koracima, smeješ se sitnim preprekama.

Nastojaću da i sa novom generacijom učenika, koja ima potencijala, budemo kreativni i originalni, jer smo rodnom gradu Vranju i Srbiji takvi najpotrebniji – istakao je Dejanović za naš portal.

Novi broj međunarodnog časopisa K12 Digest, u kome je predstavljen vranjski učitelj Miomir Dejanović, možete pronaći i pročitati ako kliknete OVDE.

PROFIL

Učitelj Miomir MiDej Dejanović piše za decu i odrasle, izrađuje kratke obrazovne filmove, crta edukativne stripove i ilustracije i primenjuje ih kao nastavna sredstva u radu sa đacima. Dobitnik je priznanja za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa 2017, 2018, 2019. i 2020. godine. Proglašen je za jednog od najboljih edukatora Srbije. Od novčanog dela nagrade je štampao zbirku dečjih i svojih edukativnih stripova pod naslovom „Da ti nacrtam!“ i primerke poklonio učenicima, kolegama u Vranju i po Srbiji, gradskim bibliotekama, bibliotekama škola, vrtića… Nosilac je priznanja/titule Najbolji nastavnik bivše Jugoslavije. Njegova bogata radna biografija se nalazi u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu. Svojom svestranošću i osobenim pristupom nastavi, učitelj Miomir Dejanović je privukao pažnju šire javnosti, pa su o njegovom radu sa učenicima pisali mnogi listovi, a snimljeno je i nekoliko televizijskih priloga za Radio televiziju Srbije. Predstavljen je na zvaničnom sajtu grada Vranja, u kategoriji Najbolje iz Vranja i na sajtu predsednika Republike Srbije, u kategoriji Najbolje iz Srbije. Dobitnik je i specijalnog priznanja “Sveti Sava”, za inovacije u oblasti obrazovanja.

Najnovije vesti