Učitelj Miomir Dejanović predstavljen na sajtu predsednika Republike

Na zvaničnoj internet prezentaciji predsednika Republike Srbije, dostupna je kategorija “Najbolje iz Srbije” u okviru koje građani mogu da pročitaju tekstove o uspešnim projektima, inovativnim idejama i pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, hrabrošću i požrtvovanošću zaslužili da budu predstavljeni, jer u najboljem svetlu promovišu našu zemlju.

Među najboljima iz Srbije našao se i Miomir MiDej Dejanović, učitelj u vranjskoj OŠ “Svetozar Marković”.

- Već 25 godina profesionalno i posvećeno vršim svoju vaspitno-obrazovnu misiju.

Kroz rad realizujem dečje i svoje ideje, ali istovremeno promovišem i svoj rodni grad, zemlju Srbiju i učiteljski posao, koji je najlepši na svetu.

Posao učitelja objedinjuje većinu mojih interesovanja, dopušta mi da se razmahnem.

Pišem, crtam edukativne stripove i ilustracije, izrađujem kratke obrazovne filmove, ali ta svoja interesovanja prenosim i na mlade.

Srećom, ono što je zanimljivo meni, zanimljivo je i učenicima.

Lepo je raditi i razgovarati sa decom, jer pokreću teme koje su mnogo zanimljivije i vedrije od tema kojima se bave odrasli.

Najviše volim da važne životne poruke deci prenosim kroz strip i kroz igru, jer im je to blisko i značajno povećava njihovo učešće u nastavnom procesu. Učenici pamte časove u kojima učestvuju, uživaju u njima.

Svako zapažanje i uvažavanje mojih kontinuiranih postignuća u radu sa učenicima me ispunjava i podstiče da stalno nadmašujem sebe.

Nastojaćemo da i nadalje budemo uspešni i da uvek stvaramo nešto novo i originalno, jer učenici i ja smo svojoj zemlji takvi najpotrebniji, najkorisniji - za Vranje News ističe višestruko nagrađivani učitelj Dejanović.

Naime, učitelj Miomir MiDej Dejanović je proglašen za jednog od najboljih edukatora Srbije, nosilac je priznanja/titule Najbolji nastavnik EX YU, a njegova bogata radna biografija je objavljena u Leksikonu stvaralaca u obrazovanju koji obeležavaju srpsku prosvetu.

Celovit tekst o učitelju Miomiru Dejanoviću, koji se nalazi na sajtu predsednik.rs, u kategoriji “Najbolje iz Srbije”, možete pročitati OVDE.

Najnovije vesti