Privreda Hana: U Teklasu 620 radnika, u planu do 1.000 VIDEO

Turska kompanija Teklas, koja je u Vladičinom Hanu za dve i po godine u svojim pogonima zaposlila 620 radnika i predstavlja nosioca privrednog razvoja ove opštine, planira da u narednih šest meseci do godinu dana taj broj uveća do 1.000 radnika, izjavio je predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović.

- Među 620 radnika Teklasa, njih oko 150 su iz opština Vranje i Surdulica.

Tako da smo od koristi i našim komšijama iz Surdulice i Vranja, a imamo i nekolicinu radnika iz Bujanovca i Leskovca - naglasio je Mladenović.

On je, odgovarajući na konferenciji za medije na novinarsko pitanje, kazao da su se radnici iz hanske opštine, koji su radili na poslovima izgradnje Koridora 10 i za čijim je radnim angažmanom završetkom autoputa prestala potreba, snašli našavši posao u privatnim kompanijama DN company, GN komerc, Nektar, Belanova ili Teklas.

- Deo radnika koji je usko stručno vezan za građevinarstvo verovatno će otići i nastaviti da obavlja posao na drugim trasama, jer imamo najavljenu izgradnju Koridora 11 i koridora Niš - Pločnik - Merdare, tako da ne očekujemo neke veće fluktuacije u Vladičinom Hanu u vezi sa tim problemom - dodao je Mladenović.

On je govorio i o sudbini nekadašnjih privrednih giganata Vladičinog Hana, razvojnim šansama i potencijalima Fope i Balkan brika kao potencijalu za zaposlenje ne samo radnika iz Vladičinog Hana, nego i iz ostalih opština Pčinjskog okruga.

Najnovije vesti