Prijem za rukometaše: Od grada milion za plasman u elitu FOTO/VIDEO

Za rukometaše Vranja 1957, koji su proteklog vikenda pobedom nad Goč Merkurom iz Vranjačke Banje ostvarili plasman u Arkus Super ligu, elitni rukometni rang u Srbiji, u utorak je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković sa saradnicima priredio svečani prijem.

"Od srca vam čestitam istorijski uspeh koji ste ostvarili za naš grad.

Doći do samog vrha nije bilo lako.

Zajedno smo rešili brojne probleme u proteklom periodu.

Strpljivim radom, odgovornim pristupom, uprave kluba i svih nas, napravili smo stabilnu finansijsku konstrukciju i što je još važnije, zdravu atmosferu.

I ubuduće, imaćete podršku, ne samo lokalne samouprave i rukovodstva grada, već i lojalnih navijača, jer Vranje zaista ima bogatu rukometnu tradiciju", rekao je Milenković i dodao da će grad tokom leta stvoriti uslove u Sportskoj hali za takmičenje u Arkus Super ligi.

Predrag Stevanović, predsednik RK Vranje 1957, zahvalio se rukovodstvu grada na podršci i pomoći vranjskom rukometu.

"Čestitam igračima i svima u klubu, i zahvaljujem gradu jer tokom ove godine nismo imali pomoć ni sa jedne druge strane.

Vratili smo sve stare dugove, sada imamo prema igračima i zaposlenima obavezu isplate samo majskih plata, što znači da smo stabilni", rekao je Stevanović.

Trener vranjskih rukometaša Saša Radosavljević, koji je tim preuzeo pre par meseci, ostvario veliki uspeh i kako se čulo, uprkos brojnim ponudama, ostaće da predvodi ovaj tim i u naredne dve godine, rekao je da su uslovi u kojima radi klub veoma dobri.

"To će nam biti potrebno i nadalje za Arkus Super ligu.

Mislim da Vranje zaslužuje superligaša, ovo je grad sa rukometnom tradicijom i nadam se da ćemo uspeti da se što duže zadržimo u elitnom rangu", rekao je Radosavljević.

U Arkus Super ligi u ovoj sezoni igrali su Partizan, Crvena zvezda, Metaloplastika, Jugović, Vojvodina i mnogi drugi velikani srpskog rukometa, koje će u narednoj sezoni u Sportskoj hali u Vranju, koja će biti renovirana, gledati i vranjska publika.

Komentari

Neka neko obavesti neobaveštenog gradonačelnika i ove oko njega da je RK Vranje, u sezoni 2010/11 igrao Super ligu i da ovo nije Istorijski njegov uspeh. Knjige kažu da je Istorijski samo prvi put. A da, pošto istorija Vranja počinje od njega,onda je istorijski

Najnovije vesti