Peticija: Ekolozi i opozicija od grada traže nadzor nad tvrđavom Markovo kale

Organizatori akcije čišćenja prilaza tvrđavi Markovo kale - Jana Trajković Bogdanov i Dragan Antić - predali su u utorak 2. aprila peticiju pisarnici Grada Vranja, kojom se zahteva donošenje odluke o pružanju adekvatne zaštite i nadzora nad pomenutom tvrđavom, koja predstavlja kulturno dobro pod zaštitom države.

U peticiji koja je podneta u ime stranke Srbija centar (Srce) i Ekološkog ustanka, od Gradske uprave Vranja zahteva se "postavljanje kontejnera, osvetljenja i video nadzora pod ingerencijom institucije koju Grad Vranje zaduži".

"Godinama unazad građani Vranja su svedoci divlje deponije koja se stvara, kako na samom prilazu tvrđavi Markovo kale, tako i oko nje.

Time se ugrožava život i zdravlje građana i takvo stanje odraz je velike sramote grada i same vlasti koja godinama ostaje nema na ovaj problem.

Kako bismo sprečili nesavesne građane, koji odlažu smeće van mesta koje je predviđeno za otpad, Gradskoj upravi Grada Vranja, gradonačelniku i predsednici skupštine uputili smo ovu peticiju.

U skladu sa odredbom člana106, stav 3 Statuta grada Vranja, navedeni organi su dužni da nas, u roku od 30 dana od dana dostavljanja teksta peticije, obaveste o ishodu predloga obrazloženog u ovoj peticiji", piše u saopštenju Ekološkog ustanka i stranke Srce.

Najnovije vesti