Tridesetak volontera kompletno od smeća očistili lokaciju Markovo kale FOTO

Volonteri i ekološki aktivisti očistili su tokom vikenda potez oko srednjovekovne tvrđave Markovo kale, u brdskom području na 4,5 kilometara od Vranja, u okviru nacionalne akcije Zavrni rukave.

"Zahvaljujemo se svima koji su uzeli učešće u današnjoj akciji.

Posebno nam je drago da su se odazvali učenici, tačnije učenice Hemijsko-tehnološke škole, smer zaštita životne sredine", saopštio je Dragan Antić, koji je u sklopu akcije bio vođa lokacije za Markovo kale.

On kaže da je prilaz tvrđavi očišćen, a da je ostalo na JKP Komrad u Vranju - da transportuje prikupljeno smeće na deponiju.

"Gradska uprava neka nađe način kako da prilaz tvrđavi ostane čist.

Naš predlog je da se postavi kamera, a da se nesavesni građani strogo kazne prilikom nezakonitog odlaganja smeća", dodaje Antić.

U akciji je učestvovalo 30 građana.

Svim učesnicima su podeljene zahvalnice od organizatora akcije - Jane Trajković Bogdanov i Dragana Antića.

Pored prilaza tvrđavi očišćena je još jedna divlja deponija u blizini tvrđave.

"Apelujemo na građane da vode računa o sredini u kojoj žive", poručuje na kraju Antić.

Evo kako prostor oko tvrđave Markovo kale izgleda posle čušćenja.

Komentari

Zanimljivo kako niko nema ni reči hvale i komentara za ovakve vesti a za političke skandale i brljotina svi se javljaju da nešto napišu!

Svaka cast volonterima,a za ove vucibatine sto bacaju smece van kontejnera uvesti žestoke kazne.

I treba kamere da se postave zbog nekulturnih ljudi.Ma da samo tamo bacaju ma i u sred centra grada,ja neznam gde je ta komunalna policija i po džep.

Bravo Dragane Antiću! Bravo Profo, svestrani čoveče što utičeš i na učenike i ostale Vranjance da kao društvo živimo u lepšoj sredini i održavamo je!

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...