Osumnjičenog za Jugetovo ubistvo razotkrio DNK trag

DNK veštačenje tragova sa mesta gde je u Vranju ubijen Vranjanac Jugoslav Cvetanović, rođeni brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, ukazalo je da je plaćeni ubica, navodno škaljarskog klana, M.V. bio na mestu zločina, piše "Blic".

Prema informacijama ovog lista istraga protiv osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Vranju privodi se kraju.

Među mnogobrojnim dokazima koje je ovo tužilaštvo izvelo tokom istrage ubistva Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata ubice Nikole Bojovića, nalazi se i ključni dokaz koji osumnjičenog tereti za ovu egzekuciju.

- U pitanju je trag sa zida u haustoru u neposrednoj blizini mesta zločina.

Sumnja se da se M.V. nakon izvršenog zločina dao u beg, ali se sapleo i pridržao za zid.

Upravo sa tog mesta izuzet je DNK profil koji je poslat na veštačenje.

Nakon hapšenja M.V. i upoređivanja sa njegovim DNK, utvrđeno je da se oni podudaraju - rekao je izvor za koji u "Blicu" tvrde da je upoznat sa slučajem.

Takođe, u ovom slučaju saslušani su svedoci koji su tužilaštvu ukazali na saznanja vezana za ubistvo Cvetanovića.

Ubistvo Cvetanovića dogodilo se 27. septembra 2017. godine u Vranju, sa tridesetak hitaca iz vatrenog oružja u haustoru kompleksa zgrada "Lepa Brena", u samom centru Vranja, u neposrednoj blizini glavne pošte, gradskog šetališta i nekoliko gradskih kladionica i kafića.

Odmah se posumnjalo da je ubistvo izvršio profesionalac, jer je korišćen prigušivač.

Ubijeni Cvetanović u javnosti je bio poznat kao mlađi brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, osuđenog na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića koji važi za vođu Zemunskog klana.

Ova presuda i dalje je na razmatranju pred Apelacionim sudom.

M.V. pored ovog ubistva sumnjiči se za još tri ubistva: dva su se dogodila u Crnoj Gori, a jedno u Holandiji.

U pitanju su likvidacije trojice muškaraca Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori, te Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu.

Takođe, on se sumnjiči za falsifikovanje dokumenata, a istraga u ovom slučaju vodi se pred Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Najnovije vesti