OJT: Ristić i Pavlović pozvani na saslušanje

Iz Osnovnog javnog tužilaštva (OJT) u Vranju redakciji Vranje News-a potvrđeno je da je protiv predsednika i potpredsednika Gradskog odbora Narodne stranke Vranje, Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića, to tužilaštvo pokrenulo predistražni postupak zbog sumnje da su počinili krivično delo "sprečavanje održavanja glasanja".

Portparol OJT Bratislav Davidović kazao je da je reč o krivičnom delu koje je predviđeno članom 159, stav 2, u vezi sa članom 33 Krivičnog zakonika.

- Postupak je u predistražnoj fazi, upućeni su pozivi osumnjičenima za saslušanje koje tek treba da se dogodi - kazao je Davidović u kratkoj izjavi za Vranje News, rekavši da u ovoj fazi postupka i nema više informacija o slučaju.

Podsećanja radi, reč je o događaju koji se dogodio 4. novembra 2018. godine, u vezi sa kojim su Ristić i Pavlović tvrdili da su ih "pretukli članovi Srpske napredne stranke iz Vranja i podneli krivične prijave protiv nekolicina osoba iz SNS-a sumnjičeći ih za "nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti".

Tog dana glasalo se za izbor članova Nacionalnih saveta nacionalnih manjina, a incident se dogodio u neposrednoj blizini biračkog mesta na Narodnom univerzitetu u Vranju.

Ristić i Pavlović tvrdili su da su napadnuti ispred stranačkih prostorija Narodne stranke koje gleda na ovo glasačko mesto, kao i da "nema naznaka da OJT nešto preduzima po njihovim krivičnim prijavama".

SNS se ovim povodom nije oglašavala, a Gradska uprava Vranja saopštila da su "u dvorištu ove ustanove predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić, i njihov odbornik Dragan Pavlović bez ikakvog povoda su vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora".

Najnovije vesti