NS: U četvrtak podnosimo krivične prijave protiv članova SNS

Gradski odbor Narodne stranke u Vranju obavestio je medije da će u četvrtak 15. novembra, tačno u podne, podneti krivične prijave u Osnovnom javnom tužilaštvu "za delo nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti predsednika i potpredsednika GrO Vranje Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića".

- Ristića i Pavlovića pretukli su članovi SNS u Vranju 4. novembra, te će se tim povodom ispred zgrade Višeg suda u Vranju medijima obratiti advokat oštećenih funkcionera Narodne Stranke Đorđe Gačević, predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljević i predsednik GrO Vranje Đorđe Ristić - navodi se u saopštenju Gradskog odbora NS.

Narodna stranka optužila je u pre desetak dana članove Srpske napredne stranke da su u Vranju "pretukli funkcionere Gradskog odbora te partije Đorđa Ristića i Dragana Pavlovića" i pozvala nadležne organe da, kako se kaže, "u najkraćem mogućem roku procesuiraju nasilnike iz SNS-a".

SNS se ovim povodom nije oglašavao.

Iz Gradske uprave Vranja izdato je saopštenje za javnost u kome se kaže da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik NS Dragan Pavlović, "bez ikakvog povoda vređali, psovali i provocirali predsednika i članove biračkog odbora (u nedelju na Narodnom univerzitetu u Vranju gde se glasa za nacionalne savete, p.r), fizički napali i pretukli predsednika biračkog odbora Popović Božidara, kome su pritom povredili ruku, nos, a po licu od siline udaraca naneli podlive".

U saopštenju uprave grada se opozicioni Savez za Srbiju, kome pripada i Narodna stranka, naziva "pokretom za silovanje i vešanje Srbije".

Saopštenja povodom ovog događaja izdali su gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana, Srpskog pokreta Dveri i Socijaldemokratske stranke.

Sve četiri stranke su u Vranju u opoziciji.

Najnovije vesti