NS i u Trgovištu prikupljao potpise protiv politike vlasti o Kosovskom pitanju

Narodna stranka je za vikend u Trgovištu organizovala akciju “Jedan potpis menja sve”, koja ima za cilj prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma kojim bi Srbija omogućila Prištini članstvo u UN i time se nepovratno i trajno odrekla Kosova i Metohije.

U Trgovištu je predsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Vladimir Dobrosavljavić rekao da je potpisivanje takozvanog sveobuvatnog sporazuma zapravo znači “prihvatanje nezavisnosti južne srpske pokrajine”.

- Takozvani sveobuhvatni sporazum ili “razgraničenje” sa vlastima u Prištini, nije ništa drugo, nego prihvatanje nezavisnosti južne srpske pokrajine i svojevoljno odricanje od ovog dela naše teritorije.

Na taj način, mi bismo prihvatili sve ono što nijedna druga država i nacija, koje drže do svog integriteta, nikada ne bi uradili.

Pored toga, time bi smo svu imovinu, u privatnom i državnom vlasništvu, koju imamo na prostoru KiM prepustili prištinskoj vlasti.

Jedini razlog ovakve ishitrene i neodgovorne pregovaračke politike, aktuelnog režima Aleksandra Vučića, prema vitalnim interesima našeg naroda, nalazi se u ličnim obavezama koje je trenutni predsednik Srbije, preuzeo prema pojedinim spoljnim centrima moći, još kada je dolazio na vlast 2012.

Za uzvrat, on bi dobio dozvolu stranaca da nastavi da vlada sultanističkom tehnologijom nad građanima Srbije, gde bi pitanja kao što su političke i ekonomske slobode, otvoreni mediji, identitetska i ljudska prava, bila potpuno zanemarena, u korist neograničene lične vladavine - rekao je Dobrosavljević.

Prikupljanju potpisa u Trgovištu izjavio predsednik prisustvovali su i Nenad Milojičić, potpredsednik IO Narodne stranke, Saša Arsić predsednik OO Narodne stranke u Bujanovcu i koordinator za Pčinjski okrug i Marko Krstić.

Najnovije vesti