Opozicija skupljala potpise za smenu vlasti, naprednjaci održali svoju akciju (FOTO, VIDEO)

Odbori Demokratske stranke, Dosta je bilo, Dveri, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Socijaldemokratske stranke u Vranju, u subotu 16. juna 2018. godine počeli su kampanju prikupljanja potpisa građana za smenu lokalne vlasti.

Početak skupa na šetalištu u centru Vranju u 11.55 časova omela je kiša, pa kako je nastavila da pada, stranački aktivisti su se nakon nekog vremena razišli, najavljujući da će potpise sakupljati i narednih dana.

Predsednik lokalnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Nemanja Nuhijević rekao je za Vranje News da je cilj akcije koja je u subotu počeka u centru Vranja skretanje pažnje javnosti na probleme koji postoje, kak oje rekao, "usled lošeg rada lokalne vlasti".

- Skupljamo potpise za prevremene izbore u Vranju, to je jednostavno potreba, jer se suočavamo sa najgorom vlašću u istoriji Vranja - rekao je Nuhijević.

Šef lokalnog odbora DS-a Slobodan Stamenković rekao je za Vranje News da aktuelna vlast, predvođena SNS-om, u prethodne dve godine "nije uradila ništa od onoga što je obećano i što je trebalo da bude urađeno".

- Oni stalno ponavljaju da imaju neke rezultate, a njih nema.

Želimo ovom akcijom da podsetimo građane na to što radi vlast i da ih pitamo žele li ovakvu ili neku drugu vlast.

Ako građani misle i ako kažu da im je dobro, onda nemamo ništa protiv, neka ostanu na liniji vladajuće stranke - rekao je Stamenković.

Istovremeno, na potezu ispred nove gradske pošte u centru Vranja, svoj skup su održali predstavnici i aktivisti Gradskog odbora SNS-a, koji su delili svoj propagandni materijal i razgovarali sa građanima.

Skupu su prisustvovali svi viđeniji naprednjaci Vranja, sa predsednikom odbora Slavišom Bulatovićem na čelu.

Predsednik Gradskog odbora SDS-a u Vranju Igor Andonov je, pak, okupljenim novinarima na skupu opozicije kazao da za dve godine naprednjaci "nisu doveli nijednog novog investitora", te da je "nedopustivo da u tom periodu lokalna samouprava nema komunalni program".

- Prvi put se dešava ujedinjenje kompletne opozicije u Vranju, zaboravili smo na sve ideološke razlike, tu su stranke levice i desnice, levog i desnog centra, svi zajedno na zadatku koji ima za cilj promenu vlasti - rekao je Andonov.

Najnovije vesti