Nastavniku Pete škole republička Svetosavska nagrada

Saša Ristić, nastavnik informatike i računarstva OŠ Svetozar Marković u Vranju, nagrađen je republičkom Svetosavskom nagradom "za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu", na svečanosti koja je održana u Vladi Srbije.

On je priznanje iz ruku ministra prosvete Mladena Šarčevića dobio "za višegodišnji doprinos kvalitetu osnovnog obrazovanja i vaspitanja".

U obrazloženju piše da je Ristić "posvećen praćenju novih trendova u informatici i programiranju, a u nastavi koristi savremene programske jezike".

Podsećanja radi njegovi učenici iz OŠ Svetozar Marković poznate i kao "Peta škola" osvojili su prvo mesto na republičkom takmičenju "Bitka za znanje" i plasirali se na Evropsko prvenstvo.

Druga ekipa učenika, u kojoj su Leonora Ristić i Anđela Ristić, na Evropskom prvenstvu osvojila je prvo mesto i plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kini.

Devojčice su sa svojim mentorom tamo osvojile drugo mesto na svetu.

Zahvaljujući ovom izuzetnom rezultatu profesor Ristić je omogućio učenicima da budu prvi posetioci Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević uručio je na Savindan tradicionalne nagrade dobitnicima iz cele Srbije, ocenjujući da je Svetosavska nagrada "jedno od najlepših i najznačajnijih priznanja koje pojedinac ili institucija može da dobije".

Za 2019. godinu dodeljeno je ukupno 28 Svetosavskih nagrada za celu Srbiju.

Najnovije vesti