Peta škola u finalu robotičkog takmičenja Bitka za znanje

Ekipa Osnovne škole Svetozar Marković koju čine Mateja Janjić, Petar Savić, Ivan Veličković i njihov mentor nastavnik informatike Saša Ristić drugi put biće finalisti takmičenja u robotici „Bitka za znanje“.

Takmičenje će se održati krajem aprila ove godine u Beogradu.

- Da se u OŠ Svetozar Marković neguju digitalne kompetencije nastavnika i đaka i da težimo ka modernom obrazovanju dokaz je to što je škola uključena u pilot projekat "2.000 digitalnih učionica" i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/20. nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima.

U školi se koristi plava platforma esDnevnika - navode iz škole.

Bitka za znanje je program koji je Fond B92 pokrenuo januara 2017. sa idejom da se u sve osnovne i srednje škole uvedu nove tehnologije kao obrazovni alati.

- Značaj digitalnog opismenjavanja i upoznavanja sa novim načinom učenja, primene znanja i novim trendovima u obrazovanju koji predstavljaju osnov buduće konkurentnosti na tržištu rada prepoznat je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije i premijerke Ane Brnabić - kaže se u saopštenju OŠ Svetozar Marković.

Najnovije vesti