Učenicama iz Vranja drugo mesto na Svetskom takmičenju u robotici

Drugo mesto na Svetskom robotičkom takmičenju osvojile su Leonora Ristić i Anđela Ristić, učenice osmog razreda OŠ Svetozar Marković u Vranju.

Njima je to pošlo za rukom u kategoriji "Tehnički izazov", na takmičenju koje je održano u Guandžou u Kini.

One su se takmičile pod vođstvom mentora Saše Ristića i u konkurenciji 50 timova iz svih delova sveta uspele da naprave odličnu kombinaciju mehaničkog rešenja robota i upravljačkih sposobnosti, zahvaljujući kojoj su dospele u sam vrh "MakeX" robotičkog svetskog takmičenja.

Leonora i Anđela plasirale su se na svetsko takmičenje osvajanjem prvog mesta na Evropskom prvenstvu u robotici koje je u oktobru ove godine održano u Hrvatskoj.

Ekipa ove škole (Mateja Janjić, Petar Savić i Ivan Veličković) sa istim mentorom bila je finalista takmičenja u robotici "Bitka za znanje" u aprilu ove godine.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Snimaj, piši, talenat promoviši" sufinansirani su sredstvima iz budžeta Grada Vranja. Mišljenja, stavovi i zaključci izneti u tekstovima su isključiva odgovornost portala Vranje News i autora i ne odražavaju mišljenja i stavove lokalne samouprave Vranja.

Najnovije vesti