Mladenović: Uradili smo sve što smo zacrtali FOTO/VIDEO

Vranje/Vladičin Han - Sve ono što je planirano programima opštine Vladičin Han i realizovano je u prethodnom periodu, izjavio je u utorak predsednik opštine Goran Mladenović u susretu sa novinarima.

- Najznačajnija stvar je otvaranje Koridora 10, odnosno završetak autoputa kroz Grdeličku klisuru koji je doprineo da i naše građanstvo i firme budu radno angažovani.

Stanovništvo je mnogo koristi imalo i od eksproprijacije, kao i od kompanija koje su ovde dolazile i radile na teritoriji naše opštine - rekao je Mladenović.

On je napomenuo da su pojedine mesne zajednice na području lokalne samouprave dobile najviše kada je reč o realizaciji infrastrukturnih objekata, pre svega MZ Žitorađe sa više od 4 kilometra asfalta, kroz regulaciju primarnog i sekundarnog voda, te Prekodolce, uključujući srpsku i romsku mahalu, u infrastrukturnim i objektima vodoprivrede, kao i atraktivan Park Vrla koji se takođe nalazi u ataru sela Prekodolce.

- Kada j reč o nekom rezimeu, mnogo je dobrih stvari urađeno, pre svega u putnoj infrastrukturi, i u MZ Polom, koja ni po čemu ne zaostaje za pomenute dve.

Tamo smo uradili 2 kilometra asfaltnog puta do spomenika u centru sela, potom od Motela Han do mosta u Šavariku, 330 metara ulice u naselju Širine, prvu fazu kanalizacije za Šavariku i krećemo sa realizacijm projekta druge faze kanalizacije u toj mesnoj zajednici.

Tu je i MZ Kržince koja je dobila svoje pristupne puteve - rekao je Mladenović.

Posle konferencije za novinare u utorak su potpisani ugovori sa predstavnicima medija čije će medijske sadržaje kroz projektno sufinansiranje podržati opština Vladičin Han u 2020. godini.

Lokalna samouprava je u ovoj godini za te namene izdvojila 3,5 miliona dinara.

Novinarima je prikazan kratak film o rezultatima i realizovanim projektima u opštini Vladičin Han u proteklom periodu koji Vranje News u nastavku objavljuje u celosti.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Eko raport" sufinansirani su sredstvima iz budžeta opštine Vladičin Han. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti