Mitrović razočaran: Nema investicija sa monoetničkom vlašću

Vranje/Bujanovac - Postizanje dogovora albanskih stranaka u vezi sa formiranjem "svealbanske vlasti" u opštini Bujanovac, šef lokalnog odbora SNS-a Nenad Mitrović nazvao je "lošim potezom koji će negativno uticati na političku stabilnost" i posledično "na izostanak ekonomskog razvoja".

– Pitam se kako će ubediti investitore da dođu i ulože svoj novac, otvore nova radna mesta, kada ovi čuju da ovde imamo monoetničku vlast i da su Albanci celu jednu etničku zajednicu isključili iz svega, gazeći tako rezultate izbora i volju građana – kaže Mitrović.

Lideri albanskih partija sklopili su dogovor o formiranju skupštinske većine u Bujanovcu na sastanku u prostorijama Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija u petak.

Arifi bi trebalo da bude novi predsednik opštine.

Mitrović smatra da će ovakva vlast teško funkcionisati u praksi, iako ima komotnu većinu od 26 odbornika u lokalnom parlamentu sa 41 mestom.

– Srbi će svakako biti nezadovoljni ovakvim činom, ali tvrdim i Albanci jer kada ne otvarate fabrike nemate investicije, imaćete samo nezadovoljstvo, a ja ne znam ko će da im dođe od investitora kada se ponašaju ovako – konstatuje on.

Na pitanje da li treba očekivati reakciju zvaničnog Beograda, Mitrović kaže da se mora sačekati potpisivanje sporazuma između albanskih stranaka.

– Ovo je nepotvrđena vest, sve što sam rekao je na bazi nezvanične informacije, treba sačekati ozvaničenje njihovog koalicionog sporazuma, ako do toga dođe, jer i mi smo bili nadomak dogovora sa Nagipom Arifijem, pa se ipak nije desilo.

Tako i ovo, možda su se oni dogovorili, ali sve dok se ne potpiše sporazum i ne potvrdi se u skupštini ja ću se nadati da će kod Albanaca prevladati razum i da će razgovarati sa Srbima – rekao je lider bujanovačkih naprednjaka.

Najnovije vesti